Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Με τι υλικά φτιάχνεται το μέλλον στην Ελλάδα;

Κάτι παραπάνω από μια ημερίδα αρχιτεκτονικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Apollon Divani στο Καβούρι την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Η Top Mentor Consultans και ο αρχιτέκτονας Παναγιώτης Τόμπρας παρουσίασαν στο ελληνικό κοινό κορυφαία ονόματα στο χώρο των κατασκευών που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε εμβληματικά κτήρια στο εξωτερικό.

Η προβληματική της ημερίδας ήταν οι προκλήσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής για το δημόσιο χώρο, αλλά και το παράθυρο ευκαιριών που ανοίγεται στη χώρα μας στον τομέα αυτόν από την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την εν γένει ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του παρουσίασε ως προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής την αναστροφή του “brain drain” και τον επαναπατρισμό του υψηλής ειδίκευσης δυναμικού που έχει εγκατελείψει τη χώρα, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, την ανάπτυξη και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Την ημερίδα παρακολούθησε και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, που εκτός από πολιτικό είχε και προσωπικό ενδιαφέρον για τη συζήτηση, καθώς η πρώτη της καριέρα ήταν στην αρχιτεκτονική. Η Άντζελα Γκερέκου ενθάρρυνε τους παρευρισκόμενους να αναπτύξουν όλη τους τη δημιουργικότητα “και ο ΕΟΤ θα είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα ώστε να προβάλει το έργο σας”, όπως είπε.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο διοργανωτής της, Παναγιώτης Τόμπρας, μια χαρακτηριστική περίπτωση Έλληνα που σταδιοδρόμησε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην αραβική χερσόνησο, συνεργαζόμενος με κορυφαία κατασκευαστικά project, ο οποίος πλέον έχει τη βάση του στην Αθήνα.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις ήταν αυτή του σχεδιαστή Σον Κίλα, του δημιουργού ενός από τα πλέον χαρακτηριστικά κτήρια στο Ντουμπάι, του “Μουσείου του Μέλλοντος“, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “το μέλλον δεν αφορά στα ίδια τα κτήρια αλλά στην εμπειρία των ανθρώπων μέσα στο δημόσιο χώρο”, περιγράφοντας τις προκλήσεις από τον σχεδιασμό κατασκευών για μικτές χρήσεις, όπως η αναψυχή, η εργασία και η κατοικία. “Θα ήθελα πολύ να εμπλακώ στο project του Ελληνικού, είδα τα σχέδια και θεωρώ ότι εμβληματικές κατασκευές όπως ο ουρανοξύστης είναι σημαντικό να υπάρχουν”, είπε μεταξύ άλλων.

Τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκπροσώπησαν στην ημερίδα ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαμιχαήλ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης Γιώργος Κοκολέτσος και η σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βούλας Ζωή Χριστοδούλου Χατζηστεφάνου.

Ένας εκ των εισηγητών ήταν και ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement