Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Σε ένα σχολείο με ιστορία ψήφισε ο Μεϊμαράκης (βίντεο)

Χτυποκάρδια στο θρανίο… αλλά και στην κάλπη

Όλοι το έχουμε δει πάμπολλες φορές και στο τηλεοπτικό γυαλί και εκ του φυσικού: είναι το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, στη λεωφόρο Κηφισίας, εκεί όπου πριν λίγη ώρα ψήφισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ωστόσο, στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν αναφέρθηκε ότι το σχολικό αυτό συγκρότημα έχει πίσω του μια πλούσια ιστορία, αρχιτεκτονική και… κινηματογραφική. Εδώ γυρίστηκε η πασίγνωστη ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία, ας σημειωθεί, φοίτησε εδώ όταν ήταν μαθήτρια και κατοικούσε στο Μαρούσι. Το σχολείο αυτό είναι έργο του Πάτροκλου Καραντινού, ενός πρωτοπόρου Έλληνα αρχιτέκτονα που στο χρονικό διάστημα 1930-1938 σχεδίασε αρκετά σχολεία φέρνοντας το καλλιτεχνικό ρεύμα του μοντερνισμού
στην Ελλάδα.
Οι ρεπόρτερ της ΕΤ1 περιορίστηκαν σε ανούσια σχόλια, π.χ., «από τα πλάνα βλέπουμε ότι είναι μια ηλιόλουστη μέρα», λες και χρειάζονται πλάνα για να το καταλάβουμε ή «κοιτάξτε πόσο ψηλός είναι ο Μεϊμαράκης, το κεφάλι του προεξέχει από το παραβάν!»
Ανούσια, τυποποιημένα και τα ρεπορτάζ για το πού ψήφισαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ανούσιες και οι δηλώσεις τους. Έτσι για να παραγεμίζεται ο τηλεοπτικός χρόνος. Και ανάμεσα στην εκλογική ευδαιμονία, μια γκρίζα δίλεπτη είδηση, για το σκάφος που ανατράπηκε σήμερα τα χαράματα ανοιχτά της Μυτιλήνης. Ανάμεσα στους αγνοούμενους πολλές γυναίκες και τουλάχιστον πέντε παιδιά… Αυτοί ούτε που κατάλαβαν ότι σήμερα έχουμε εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαιρετάει πολίτες προσερχόμενος για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015, σε εκλογικό τμήμα στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαιρετάει πολίτες προσερχόμενος για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015, σε εκλογικό τμήμα στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής. Δεν μιλάνε οι πολιτικοί αλλά οι πολίτες. Και με την ψήφο τους θέλουν να διώξουν μακριά το γκρίζο, τη μιζέρια, τους δήθεν και το ψέμα», επισήμανε σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου.
«Οι πολίτες θέλουν να φέρουν την αλήθεια και τους αυθεντικούς, να φέρουν ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο αύριο για την οικογένεια, κυρίως για τον στυλοβάτη της, τη γυναίκα, τη μητέρα, τη γιαγιά, την αγρότισσα, την άνεργη», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Και κατέληξε: «Όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε απόψε το βράδυ τη νέα Ελλάδα που μας αξίζει».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας