Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Εντυπωσιακά μειωμένες οι προσφυγικές ροές

Εντυπωσιακά μειωμένες εμφανίζονται οι ροές στο Βόρειο Αιγαίο, όπου από τη Δευτέρα ως χθες είχαν φτάσεις τη Λέσβο μόλις 366 πρόσφυγες, ενώ στην Χίο μόλις 11. Από τη διοίκηση της δύναμης του ΝΑΤΟ που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή σημειώνουν ότι «όταν είμαστε εκεί, υπάρχει αποτέλεσμα, ωστόσο ενδέχεται να υπήρξε η μείωση και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών τις προηγούμενες ημέρες. Οι διοικούντες τη ΝΑΤΟική δύναμη σημειώνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη της, καθώς «οι διακινητές είναι ευέλικτοι και θα βρουν άλλους δρόμους». Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αριάδνη”, με 638 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το πλοίο παρέλαβε 240 άτομα από τη Χίο και 398 από τη Μυτιλήνη. Εντός της ημέρας θα καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “blue star 2” με 79 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο και 5 από την Κω. Πούλμαν έχουν μεταβεί και σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να παραλάβουν πρόσφυγες και μετανάστες για διάφορα κέντρα φιλοξενίας στα Γιάννενα ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει επιβίβαση ατόμων σε αυτά καθώς πολλοί αρνούνται να μετακινηθούν φοβούμενοι ότι θα μεταφερθούν κάπου και θα εγκλωβιστούν. Σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που φιλοξενείται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ η διαμένει σε σκηνές μέσα στο λιμάνι ανέρχεται σε 4.500 άτομα περίπου μετά και το χθεσινή κατάπλου του “Νήσος Μύκονος” με 430 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο,Μυτιλήνη και Σάμο.

Την Πέμπτη μόνο 349 μετανάστες και πρόσφυγες μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά προς το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Στο λιμάνι του Πειραιά σε όλους του σταθμούς φιλοξενίας υπάρχει δύναμη του λιμενικού σε 24ωρη βάση για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων μετά τις δύο χθεσινές συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και των προσφύγων εκ των οποίων στη μία υπήρξαν και τρείς τραυματίες. Πηγή: www.lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας