Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Προωθείται η μείωση του μισθού των βουλευτών

Ρύθμιση για την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης σε ποσοστό 10% επεξεργάζεται ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μέσω του υπό σύνταξη προϋπολογισμού της Βουλής, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής»

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, πρόκειται για συνέχεια των περικοπών των απολαβών των βουλευτών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γίνεται περικοπή επί του βασικού «μισθού».

Η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Δεν θα υπάρξει, ωστόσο, μεταβολή στην αποζημίωση που λαμβάνουν οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις Επιτροπές, καθώς αυτή ανέρχεται στο ποσό των 75 ευρώ και είναι και η κατώτατη αμοιβή του Δημοσίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τη μείωση, ο μισθός των βουλευτών παραμένει υψηλός 5.700 ευρώ καθαρά, μείον 570 ευρώ (10%) = 5.170 ευρώ, ε΄να ποσό που παραμενει σεβαστό.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η κίνηση έχει ξεκάθαρα συμβολικό χαρακτήρα. Ο προϋπολογισμός δεν κερδίζει τίποτα και το συνολικό κόστος παραμένει πολύ υψηλό καθώς ο κάθε βουλευτής δικαιούται να προσλάβει βοηθούς με συνολική μηνιαία δαπάνη άνω των 20.000 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας