Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Μελετώντας τον κορονοϊό στις παραλίες του Δήμου 3Β

Σε ένα ενδιαφέρον και κρίσιμο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετέχει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην κατανόηση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορoνοϊού κατά την επίσκεψη στις παραλίες το καλοκαίρι του 2020 και την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής και ασφαλέστερης εμπειρίας για τους πολίτες που επισκέπτονται τις ελεύθερες ακτές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου δεν υπάρχει εκ των προτέρων καταμέτρηση του αριθμού των εισερχομένων σε αυτές.

Μέχρι στιγμής ο Δήμος των 3Β πραγματοποίησε καμπάνια ενημέρωσης μέσω της τοποθέτησης ειδικού ενημερωτικού πλαστικοποιημένου εντύπου σε κάθε μία από τις 180 δωρεάν ομπρέλες όπως και σε όλα τα αποδυτήρια και τουαλέτες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στις δημοτικές παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση. Επίσης, τοποθέτησε αντισηπτικά σε ειδικές θήκες έξω από τις καμπίνες των αποδυτηρίων.

Κατά τη πρώτη φάση του έργου, συστήθηκε ομάδα εργασίας για την παραγωγή ιδεών και προτάσεων και εκπονήθηκε ερωτηματολόγιο. Μέλη της ομάδας έργου επισκέφτηκαν ελεύθερες παραλίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συνομίλησαν με λουόμενους για το κατά πόσο η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει την εμπειρία τους στη θάλασσα, καθώς και τα ατομικά μέτρα προστασίας που λαμβάνουν. Στη συνέχεια, κατέγραψαν και επεξεργάστηκαν τις απαντήσεις τους και το σχετικό ερωτηματολόγιο διακινήθηκε και ηλεκτρονικά, συγκεντρώνοντας 200 και πλέον απαντήσεις. Ως συμπέρασμα προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσης των λουομένων και συχνή «υπενθύμιση» των μέτρων που πρέπει να τηρούν κατά την παραμονή τους στη παραλία.

Στο έργο συμμετέχουν μαζί με τον Δήμο των 3Β ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Εδαφικής Συνεργασίας “Εύξεινη Πόλη”, η Ένωση Δήμων Τοσκάνης και το Πανεπιστήμιο Technical University of Delf (TUDelf) της Ολλανδίας. Το Designscapes (Building Capacity for Enabled Innovation in Urban Environment) χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, “ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με 27 χιλιόμετρα ακτογραμμής, επελέγη ως «πιλότος», προκειμένου μέσω της χρήσης της εργαλειοθήκης (toolbox) της ομάδας του Designscapes και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, να βρεθούν καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που θα ενισχύσουν την ασφάλεια των πολιτών που χρησιμοποιούν τις παραλίες του Δήμου. Η τεχνογνωσία που θα παραχθεί, θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για τον σχεδιασμό καλύτερων υπηρεσιών προς τον πολίτη στους παράκτιους δήμους”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας