Μενεγάκη: από πότε μια γέννα βαφτίζεται κόλαση;

Μενεγάκη: από πότε μια γέννα βαφτίζεται κόλαση;

Η εγκυμοσύνη και τώρα η γέννα της Ελένης Μενεγάκη έχει γίνει θέμα σε πάμπολλα sites, portals και twitters. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι η γέννηση του τέταρτου παιδιού της, ενός αγοριού, που έγινε σήμερα και όλα πήγαν μια χαρά «είναι» είδηση, τουλάχιστον για τους θαυμαστές της.

Όμως το ενδιαφέρον είναι ότι πριν φτάσει η ώρα της να γεννήσει, κάποια κατηγορία ΜΜΕ είχαν γεννήσει τα ίδια για λογαριασμό της! Εξηγούμαστε.

tspg

Στις 17 Φεβρουαρίου, πάμπολλα sites είχαν δημοσιεύσει την ίδια είδηση-μαϊμού με τον ίδιο κραυγαλέο τίτλο: «ΓΕΝΝΑΩ! Κόλαση στο στούντιο από τα ουρλιαχτά της Ελένης! Διπλώθηκε στα δύο η Μενεγάκη!» Σύμφωνα με αυτή την έγκυρη δημοσιογραφία, η δημοφιλής παρουσιάστρια, στη μέση της εκπομπής της, ένιωσε αβάσταχτους πόνους, και άρχισε να ουρλιάζει «Γεννάω, γεννάω!» Τη μετέφεραν στο καμαρίνι της, όμως οι πόνοι δεν υποχωρούσαν με τίποτα.

Μα αν η συμπαθής Ελένη ούρλιαζε για κάποιους πόνους πριν καν μπει στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, πώς θα έπρεπε να αντιδράσει στους πραγματικούς πόνους της γέννας που ήρθαν φυσιολογικά περίπου έξι εβδομάδες αργότερα;

Και αν «κόλαση» βαφτίζονται κάποια πονάκια πολύ πριν από τη γέννα, πώς θα πρέπει να βαφτίσουμε την οδύνη μιας οποιαδήποτε μητέρας που χάνει αντί να φέρνει στον κόσμο ένα παιδί;

Η χαμένη αίσθηση του μέτρου δεν απαντάται μόνο στην τηλεόραση και στα κουτσομπολίστικα έντυπα, αλλά και στον πολυδαίδαλο κόσμο του Διαδικτύου. Ο ερχομός ενός παιδιού είναι χαρά, όχι κόλαση. Αυτού του τύπου τους χαρακτηρισμούς θα πρέπει να τους κρατάμε για τις αληθινές τραγωδίες της ζωής.