Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Δόθηκε λύση για τη μεταφορά των μαθητών

Με τροπολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη, που ψηφίζεται σήμερα, λύνονται τα ζητήματα που είχαν ανακύψει με τη μεταφορά των μαθητών, λόγω των καθυστερήσεων πολλών περιφερειακών ενοτήτων να προκηρύξουν τους πρόχειρους διαγωνισμούς που προβλέπει η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα της προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με την προϋπόθεση το κόστος να μην υπερβεί τα περσινά επίπεδα. Παράλληλα, ξεπερνιούνται προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη αλλαγή των χιλιομετρικών αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των μουσικών σχολείων, για όσες περιπτώσεις γίνεται μίσθωση λεωφορείων. Τονίζεται ότι όλα αυτά δεν επιφέρουν περαιτέρω δαπάνες στον προϋπολογισμό, διότι έγινε ορθολογική διαχείριση από τις περιφέρειες.

Οι νέες ρυθμίσεις δεν σχετίζονται με τις ως τώρα παρατάσεις συμβάσεων, με τις οποίες αντιμετωπιζόταν συνήθως το συγκεκριμένο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, και για τις οποίες η χώρα μας λογοδοτεί ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλες οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν από 11 Σεπτεμβρίου 2014.

Επισημαίνεται, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης συναντήθηκε, αλλά είχε και διαρκή επικοινωνία, με τους περιφερειάρχες που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της μεταφοράς των μαθητών.

Μετά και τον εντοπισμό των προβλημάτων και τη διευθέτησή τους νομοθετικά, απομένει η άμεση κινητοποίηση των περιφερειών για να επιλύσουν τα επιμέρους τοπικά προβλήματα που τυχόν θα ανακύψουν.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας