“Μετακινήσεις” εντός του νομού, όχι απολύσεις για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Διαβεβαιώσεις ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει σκοπό να κάνει απολύσεις στους ΟΤΑ, αλλά διαδημοτικές μετακινήσεις σε επίπεδο νομού έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας σε ημερίδα για την αξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

«Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε απολύσεις αλλά διαδημοτικές μετακινήσεις σε επίπεδο νομού. Θέλουμε μια ενδονομαρχιακή, με την έννοια του νομού, κινητικότητα και με τον όρο κινητικότητα δεν εννοώ διαθεσιμότητα, το ξεκαθαρίζω» είπε ο κ. Γρηγοράκος. Ζήτησε δε τη συνεργασία των δήμων και τόνισε: «υπάρχουν 1.300 κατηγορίες εργαζομένων στους δήμους. Προσπαθούμε, και ζητούμε και τη συμβολή της ΚΕΔΕ, να κάνουμε μικρότερες κατηγορίες ώστε να γίνονται μετακινήσεις και να μην απολυθεί κανείς».

Απευθυνόμενος στους δημάρχους και τα στελέχη των δήμων είπε: «εσείς θα αξιολογήσετε τις δομές σας, εσείς θα βάλετε τα κριτήρια, θα αποφασίσετε για τα του οίκου σας και ύστερα θα έρθουμε εμείς», ενώ για τις οριζόντιες απολύσεις σχολίασε: «είναι άδικο αυτό που γίνεται με τις οριζόντιες απολύσεις. Είναι κακουργηματικού χαρακτήρα».