Μέτωπο ακραίων μνημονιακών ξεκίνησε από τη Βούλα

Μέτωπο ακραίων μνημονιακών ξεκίνησε από τη Βούλα

Μια πολιτική εκδήλωση που ένωσε τρεις πτέρυγες ακραιφνών νεοφιλελεύθερων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στη Βούλα, στη δημοτική αίθουσα “Ιωνία”.

Τυπικά οικοδεσπότης και διοργανωτής εμφανίστηκε ο δημότης Θεοκλής Τσολακίδης, ο οποίος στην πρόσκλησή του που κυκλοφόρησε με χορηγούμενη ανάρτηση στο Facebook, επισήμανε ότι η συζήτηση θα γίνει με τους εξής όρους: “Όχι διαξιφισμοί. Ούτε πιασάρικες  ατάκες. Ούτε ευχές και επίδειξη τζάμπα ανθρωπιάς. Μόνο επιχειρήματα, στοιχεία, αριθμοί, τεκμηρίωση, σαφείς προτάσεις“.

tspg

Επί της ουσίας, η εκδήλωση έδωσε βήμα στον Θάνο Τζήμερο, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και πρόεδρο του κόμματος “Δημιουργία Ξανά!”, στον Παναγιώτη Καρκατσούλη, στέλεχος στο Ποτάμι και στον Παναγιώτη Αποστολόπουλο πολιτευτή της Ένωσης Κεντρώων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Athens Voice, οι ομιλητές “δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα κόμματα που εκπροσωπούν και υπήρξε στις τοποθετήσεις τους πλήρης ταύτιση απόψεων”, ενώ κληθέντες να σχολιάσουν την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου όσων ομονοούν στις νεοφιλελεύθερες απόψεις, απάντησαν ότι “όταν σχηματιστεί μια κρίσιμη μάζα μαχόμενων μεταρρυθμιστών πολιτικών αλλά και φιλελεύθερου ακροατηρίου, η συνένωση θα προκύψει νομοτελειακά, ως φυσικό φαινόμενο”.

Σε αυτό που επίσης συμφώνησαν οι ομιλητές ήταν ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα δεν εφάρμοσαν τα μέτρα των μνημονίων ορθά και επαρκώς και ότι κοινός εχθρός είναι ο “πελατειακός λαϊκισμός”.