Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Μέτρα ασφάλειας στους παιδικούς σταθμούς Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

Εκκίνηση την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς “θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών”, όπως δηλώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που ανακοίνωσε τα μέτρα που έχει λάβει για την ασφαλή τους λειτουργία.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος έχει φροντίσει σύμφωνα με τις εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να είναι το σύνολο των χώρων υποδοχής και διδασκαλίας σχολαστικά καθαροί και απολυμασμένοι και το προσωπικό επαρκώς προετοιμασμένο για την ασφαλή φιλοξενία βρεφών και νηπίων.

Με απόφαση του Δημάρχου και με έξοδα του Δήμου το σύνολο του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών (εκπαιδευτικοί, προσωπικό καθαριότητας και κουζίνας) έχει υποβληθεί σε έλεγχο για κορονοϊό, έχουν διατεθεί μάσκες προστασίας προσώπου, γάντια και απολυμαντικά χεριών, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για την ομαλή επανένταξη βρεφών και νηπίων στη νέα σχολική χρονιά και στο νέο πλαίσιο λειτουργίας σε συνεργασία με ψυχολόγους του Δήμου.

Μετά τις πρώτες μέρες λειτουργίας, ο Δήμος σκοπεύει να αξιολογήσει όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται και θα προχωρήσει σε τυχόν βελτιώσεις. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί ο τακτικός γενικός έλεγχος των κτιρίων και ο σχολαστικός καθαρισμός των αύλειων χώρων, ενώ η τακτική απολύμανση με ειδικό χλωριούχο διάλυμα θα συνεχιστεί ανελλιπώς καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα υπάρχει τακτική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για ενδεχόμενη επικαιροποίηση των μέτρων.

Αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφής βρεφών και νηπίων, από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έως την πρώτη εβδομάδα του μήνα θα καλούνται σταδιακά οι ενδιαφερόμενοι γονείς με σειρά προτεραιότητας. Αρχικά θα κληθούν οι ωφελούμενες μητέρες του προγράμματος ΕΣΠΑ «εναρμόνιση οικογενειακής ζωής σχολικό έτος 2020-2021» που κατέχουν την αξία τοποθέτησης (voucher) και στη συνέχεια θα κληθούν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης στον σχετικό πίνακα.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα ανοίξουν φέτος με αναβαθμισμένη υλικοτεχνική υποδομή, καθώς έχουν προμηθευτεί καινούριες κούνιες, κρεβατάκια, λινοσκεπάσματα, μοκέτες, παιδικά θρανία, καρεκλάκια και βιβλιοθήκες, ενώ διαμορφώνεται νέο βρεφονηπιακό τμήμα στον Ασύρματο Βάρης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Επιπλέον παροχές των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η ιατρική παρακολούθηση και το ειδικό διαιτολόγιο από παιδίατρο και ψυχολόγο, τα ειδικά μαθήματα αθλητικής αγωγής, οι καινούριες παιδαγωγικές διαθεματικές δράσεις για κάθε ηλικία και το πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης για παλαιότερες και νέες αιτήσεις. Το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης που υλοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική, καλύπτει δωρεάν βρέφη-νήπια και προσωπικό των σταθμών καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σταθμών και μία ώρα πριν (κατά την μετάβαση) και μία ώρα μετά (κατά την επιστροφή) για δαπάνες ευρείας νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης από ενδεχόμενο ατύχημα και άλλες καλύψεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες του ΕΟΔΥ, η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Προϊσταμένη Σταθμών, Χριστίνα Χριστοπούλου στα τηλέφωνα 2108953756, 6946188827 και στο paidikoi3B@gmail.com.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας