Μια (ακόμα) εστία μόλυνσης στην παραλία της Βάρκιζας

Μια (ακόμα) εστία μόλυνσης στην παραλία της Βάρκιζας

Κάτι σάπιο υπάρχει στο …βασίλειο της Βάρκιζας. 

Το πάρκινγκ της ελεύθερης παραλίας έχει γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σημείο απόθεσης απορριμμάτων από επαγγελματίες της παραλίας, αλλά και από ασυνείδητους πολίτες που στην όλη κατάσταση βρωμιάς, βρίσκουν άλλοθι για τη δική τους στάση.

Άλλη μια σειρά φωτογραφιών που δεχτήκαμε από αναγνώστρια του 3vita.gr δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι συμμέτοχος σε αυτό το πάρτυ μόλυνσης στον πολυσύχναστο χώρο είναι και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που κατά πάγια τακτική σηκώνει τα χέρια ψηλά για το χώρο αυτό, δηλώνοντας ότι δεν του ανήκει.

Το κοντέινερ που έχει παραχωρήσει ο Δήμος στις επιχειρήσεις του χώρου ώστε να συμπιέζει τα απορρίμματα είναι από μόνο του μια υγειονομική βόμβα.

DSC_0918

“Οι αρουραίοι και τα ποντίκια τρυγυρνάνε συνέχεια καθώς επίσης τα ζουμιά από τα απορρίμματα (τα οποία καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα) βγαίνουν συνεχώς από μέσα λόγω της συμπίεσης τους με την δυσωδία να είναι ανυπόφορη και έντονη. Ακριβώς δίπλα υπάρχει και το γήπεδο τένις στο όποιο παίζουν και μικρά παιδάκια με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους”, τονίζει η αναγνώστρια Α. Κ.

DSC_0912

Υπάρχει όμως κι άλλο ένα σοβαρό θέμα:

“Να σημειωθεί επίσης ότι τα καλώδια παροχής ρεύματος για την λειτουργία του (3-φασικη παροχή 380V) είναι χύμα πεταμένα στο έδαφος πράγμα το όποιο απαγορεύεται και η μόνωση τους με την μονωτική ταινία έχει φθαρεί με άμεσο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας για τους διερχομένους χωρίς όμως να είναι ασφαλισμένη όλη η παροχή με ρελέ ασφαλείας από το κεντρικό πίλαρ”.

DSC_0921

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απαντώντας στις επανειλημμένες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για την κατάσταση στη Βάρκιζα, ανέφερε ότι “είναι ένα ξένο οικόπεδο” όπου ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει παρά μόνο κατ’ εξαίρεση.

Σε αυτή την περίπτωση πάντως, έχει ευθύνες.