Μια ΜΚΟ με ...παρελθόν στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μια ΜΚΟ με …παρελθόν στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Την κακή φήμη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων φέρνει στην επικαιρότητα πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, ο Δήμος αποφάσισε να συνεργαστεί με τη ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών) και να της αναθέσει τις  κοινωνικές δομές του Δήμου (Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο).

tspg

Όπως όμως ανέφερε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, Θάνος Ματόπουλος, η εν λόγω ΜΚΟ έχει …αμαρτωλό παρελθόν όταν συνεργάστηκε με τους Δήμους Ζωγράφου και Καισαριανής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της παράταξης,

“η ΜΚΟ αφού διαχειρίστηκε περί το 1.300.000 ευρώ εν μέσω θύελλας καταγγελιών για κακοδιαχείριση, διασπάθιση, ανεπάρκεια, ψευδή στοιχεία, εκμετάλλευση των εργαζομένων και άλλα πολλά, από τις αντιπολιτεύσεις και στους δύο δήμους, αλλά και από συμβούλους της τότε συμπολίτευσης στην Καισαριανή (όπου χρειάστηκε τελικά προσφυγή στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση της υπόθεσης), ουσιαστικά υπολειτουργούσε μέχρι πρότινος”.

Ο Θάνος Ματόπουλος καταψήφισε στη συνεδρίαση την πρόταση της διοίκησης Κωνσταντέλλου και περαιτέρω τόνισε ότι διαφωνεί με την εκχώρηση των δημοτικών κοινωνικών δομών σε ΜΚΟ.

“Θεωρούμε ότι οι δομές αυτές χρειάζεται να στελεχωθούν με πρόσληψη ειδικού μόνιμου προσωπικού από τον Δήμο, επίσης στην παρούσα περίοδο θα μπορούσαν κάποιες από αυτές να λειτουργήσουν και με εθελοντές – αλληλέγγυους συμπολίτες μας”, υποστήριξε.