Μιχελογιαννάκης: «Πήγα για καφέ στα Μικέλ, αλλά συνεχίζω την απεργία πείνας»

Μιχελογιαννάκης: «Πήγα για καφέ στα Μικέλ, αλλά συνεχίζω την απεργία πείνας»

«Καφέ και τσάι πίνω από την πρώτη ημέρα. Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες του καφέ αν έχω βάλει τίποτα στο στόμα μου»

Από το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της ΔΗΜΑΡ) αποφάσισε να πραγματοποιήσει και αυτός καθιστική διαμαρτυρία και απεργία πείνας στο Σύνταγμα ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των περίπου 200 προσφύγων, που ζητούν να τους δοθούν χαρτιά ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

kafe

 

Αιτία της απεργίας πείνας σύμφωνα με το βουλευτή δεν ήταν μόνο οι μετανάστες, αλλά μία σειρά από ζητήματα, όπως τα μέτρα που συζητούνται στην Βουλή, η Τρόικα, το «άλλο ένα μνημόνιο» αλλά και οι δηλώσεις Νταβούτογλου για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου.

Σήμερα, Δευτέρα όμως, άφησε σύξυλους τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και κοντράρονταν για το ποιος θα τον βγάλει πρώτος σε ζωντανή σύνδεση, όταν λόγω βροχής αποχώρησε να πιει το καφεδάκι του…

«Φεύγω, πάω για καφέ και θα ξανάρθω αργότερα», ήταν η ατάκα αποχώρησης του Ν. Μιχελογιαννάκη παρατώντας προσωρινά το sleeping bag από το οποίο έδινε συνεντεύξεις σε ελληνικά και ξένα μίντια.