Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Εγκαινιάζεται το αφιέρωμα στη Μικρά Ασία στην πλατεία Βούλας

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου το τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό που διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τίτλος του αφιερώματος είναι «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας», ενώ οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ιμίων (κεντρική πλατεία Βούλας) στο δημοτικό χώρο έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Το τριήμερο περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ, συναυλία, ομιλίες, θεατρικά & μουσικά δρώμενα, καθώς και τη συμμετοχή συλλόγων που θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της Μ. Ασίας.

Σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ. γίνονται τα εγκαίνια του Αφιερώματος στην πλατεία Ιμίων, με Έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων που έχει τίτλο «Η Αττική υποδέχεται του πρόσφυγες του ‘22».

Παράλληλα, ξεκινά η έκθεση λαογραφικού περιεχομένου «Το Μικρασιατικό Σπίτι στη Βούλα» στην Πνευματική Εστία Βούλας (Ζέφυρου 2).

Ακολουθεί το αφιέρωμα «Ιστορική προσφυγική μνήμη», ένα χρονικό του μικρασιατικού ελληνισμού, με το συγγραφέα και διδάκτoρα σύγχρονης ιστορίας Βλάση Αγτζίδη, εμπλουτισμένο με οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ. Σε ρόλο αφηγητή ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος. Συμμετέχει το μουσικό σχήμα της Στέλλας Καρύδας με μικρασιάτικα τραγούδια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας