Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Το μικρασιατικό σπίτι στη Βούλα – μια λαογραφική έκθεση

Με την λαογραφική έκθεση για το Μικρασιάτικο Σπίτι στη Βούλα, ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα οι τριήμερες εκδηλώσεις Μικρασιατικής Μνήμης με τίτλο Η Μικρασία της Καρδιάς μας, που διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ).

Την επιμέλεια της έκθεσης που φιλοξενείται στο χώρο της Πνευματικής Εστίας (Ζέφυρου 2), είχαν ο πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Βούλας, Γιώργος Σταμπελος και Στέφανος Χατζηστεφάνου.

Τα σημαντικά λαογραφικά κειμήλια που συγκέντρωσαν με κόπο και παρουσίασαν με ιδιαίτερη φροντίδα, οι δύο Τσεσμελήδες στην καταγωγή, ενθουσίασαν τον επίσης Μικρασιάτη δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωσνταντέλο (Σμυρνιό στην καταγωγή από τη μητέρα του).

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την άγνωστη ιστορία της Βούλας, των πρώτων 42 οικογενειών προσφύγων,οι οποίοι ρίζωσαν στην περιοχή μέσα από φωτογραφίες, αντικείμενα, αναπαραστάσεις της κουζίνας, της κρεβατοκάμαρας, προσωπικών αντικειμένων ακόμα και του πηγαδιού στην αυλή των πρώτων προσφυγικών κατοικιών της Βούλας σε συνδυασμό με τις ζωντανές μνήμες των παιδικών χρόνων.

Ο Στέφανος Χατζηστεφάνου ξαναζωντάνεψε με τις συνθέσεις των κειμηλίων σε ενότητες το παραδοσιακό Μικρασιάτικο Σπίτι της Βούλας. Το νυφικό φουστάνι της γιαγιάς του από τον Τσεσμέ το οποίο διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, αποτελεί σημαντικό λαογραφικό έκθεμα.

Η έκθεση θα λειτουργήσει θα λειτουργήσει μέχρι την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, τις καθημερινές από τις 18.00 έως τις 21.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 έως τις 22.00.

Πηγή: Δίκτυο mikrasiatis.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας