Connect with us

Hi, what are you looking for?

advertorial

Μικρές αλλαγές, μεγάλη ευχαρίστηση

Λένε ότι η ζωή είναι στιγμές και πράγματι έτσι είναι. Αν θέλουμε όμως να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμένοι κάθε μέρα, θα πρέπει οι άνθρωποι αλλά και τα πράγματα που μας περιβάλλουν όχι απλά να μας ικανοποιούν αλλά να μας συναρπάζουν και να νιώθουμε ότι μας εκπλήσσουν ευχάριστα.

Στις πιο κάτω γραμμές δεν θα μιλήσουμε για τους ανθρώπους που θα πρέπει να επιδιώκουμε να έχουμε στη συντροφιά μας ή μέσα στο σπίτι μας. Θα ασχοληθούμε με αυτές τις μικρές ή μεγάλες, φθηνές ή ακριβές προσθήκες-επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε στον προσωπικό μας χώρο. Αυτές οι αλλαγές-εγκαταστάσεις έχουν πάντα ως στόχο να μας χαλαρώσουν και να μας διευκολύνουν σε καθημερινή βάση προκειμένου να είμαστε πάντα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και να διώξουμε τη μιζέρια. Δεν ισχυριζόμαστε σε καμία των περιπτώσεων ότι τα υλικά αγαθά από μόνα τους φέρνουν την ευτυχία αλλά κάποιες «πολυτέλειες» μπορούν να μας «γεμίσουν» ψυχικά και να μας αναζωογονήσουν σωματικά.

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι κάποιες από τις παρακάτω ιδέες προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός αρκετά μεγάλου σπιτιού και ίσως μόνο εκεί να μπορέσουν να αποδώσουν. Αρχικά, η ύπαρξη ενός ιδιωτικού ανελκυστήρα σε μία οικία άνω των δύο ορόφων δεν θα πρέπει να θεωρείται ως μια υπερβολή ή σπατάλη χρημάτων αλλά μια αναγκαιότητα. Δεν είναι ότι πιο εύκολο να ανεβοκατεβαίνεις σε καθημερινή βάση σκάλες 2 ή 3 ορόφων παρότι μια τέτοια δραστηριότητα ίσως θεωρηθεί ως εξαιρετικός τρόπος άθλησης. Παρόλα αυτά, το να αναγκάζεσαι να μεταφέρεις τα ψώνια από το σουπερμάρκετ ή βαλίτσες ή συσκευές μόνο με τα χέρια σου δεν είναι ό,τι πιο εύκολο ή έξυπνο. Μάλλον είναι μια συνήθεια που εν τέλει θα δημιουργήσει μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας.

Πέρα από ένα ασανσέρ, πολλοί ιδιοκτήτες τα τελευταία χρόνια κατασκευάζουν ιδιωτικές πισίνες. Μια τέτοια κατασκευή είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού σίγουρα κοστίζει πολύ τόσο για τη δημιουργία της όσο και για τη συντήρησή της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε μάλιστα ότι σύμφωνα με το ελληνικό φορολογικό καθεστώς κάτι τέτοιο προστίθεται ως ένα ακόμη τεκμήριο διαβίωσης. Όμως, οι στιγμές χαλάρωσης που μας προσφέρει είτε την απολαμβάνουμε μόνοι μας είτε με φίλους είναι πραγματικά ατελείωτες και τις θυμόμαστε για πάντα. Είναι στην ουσία πρώτα και πάνω απ’ όλα ένα καταπληκτικό δώρο στον εαυτό μας.

Η μεταμόρφωση ενός μεγάλου αλλά μουντού εξωτερικού χώρου σε έναν θεσπέσιο κήπο είναι ακόμη μία παρέμβαση που θα μας κάνει αληθινά χαρούμενους. Βλέπετε, δεν έχει καμία σχέση ένα ατελείωτο γκρι τσιμεντένιο τοπίο με έναν ολάνθιστο και καταπράσινο περιβάλλον. Μία τέτοια διαμόρφωση, με τις σωστές και καθοδηγημένες επιλογές- από κάποιον ειδικό-όσον αφορά στα λουλούδια και στα δέντρα θα μας «βγάλει» πολλαπλά ωφελημένους. Πρώτον, θα έχουμε άπλετη σκιά εφόσον θέλουμε να φάμε ή να πιούμε ένα ποτό το καλοκαίρι. Δεύτερον, ο περιβάλλον χώρος του σπιτιού θα παρέχει άπλετο οξυγόνο και μειωμένη ατμοσφαιρική ρύπανση. Τρίτον, η θέα και μόνο ενός τέτοιου τοπίου είναι ικανή να μας ταξιδέψει και να μας βοηθήσει να δραπετεύουμε από την καθημερινότητα. Τέλος, είναι ένας αρκετά ασφαλής χώρος για διασκέδαση και παιχνίδι αν έχουμε παιδιά.

Στον εσωτερικό χώρο, χρειάζονται έπιπλα και πέρα από τις ιδιαίτερες συνθέσεις σαλονιού αλλά και τα τραπεζάκια σαλονιού που ανέκαθεν μαγνήτιζαν τα βλέμματα, η επιλογή υποδαπέδιας θέρμανσης θα μας εξασφάλιζε άμεσα πολύ χώρο αλλά και έμμεσα αρκετά χρήματα. Όσον αφορά στο χώρο δεν υπάρχουν ορατές και ογκώδεις κατασκευές παρά μόνον σωληνώσεις που δεν είναι όμως φυσικά εμφανείς. Από οικονομικής άποψης, ναι μεν στοιχίζει αρκετά αλλά τα χρήματα μπορούμε αφενός να τα αντλήσουμε σε μεγάλο βαθμό από κάποιο κρατικό πρόγραμμα αναβάθμισης σπιτιών και αφετέρου μακροπρόθεσμα θα εξοικονομήσουμε αρκετά αφού ένα τέτοιο είδος θέρμανσης στοχεύει στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και οι λογαριασμοί ελαττώνονται σε αισθητό βαθμό σε ετήσια βάση.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας