Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Το μήνυμα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για τη νέα σχολική χρονιά

“Η παιδεία είναι η κινητήριος δύναμη για την ευημερία της κοινωνίας μας”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρεται στις αντιξοότητες της φετινής διαφορετικής από τις άλλες χρονιάς και απευθύνεται τόσο σε γονείς, όσο και σε εκπαδευτικούς.

Αναλυτικά:


Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,
η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το πρώτο κουδούνι φέτος μας βρίσκει πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια.

Η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί μας επιβάλλει να τηρήσουμε κάποια μέτρα ώστε να είμαστε υγιείς και να επιτύχουμε τους στόχους μας.  Γι’ αυτό δεν μπορέσαμε, όσο κι αν το επιθυμούσαμε, να είμαστε κοντά σας σήμερα στο άνοιγμα του σχολείου. Το σχολείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου που σας οδηγεί στα μονοπάτια της γνώσης, σας στηρίζει και σας εμπνέει, ώστε να αποκτήσετε πνεύμα υπευθυνότητας συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Ξεχωριστό καλωσόρισμα θέλω να στείλω στους μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης όλων των βαθμίδων, που ανυπομονούν για το νέο ταξίδι της γνώσης. Να είναι βέβαιοι πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, αλλά και οι συμμαθητές και συμμαθήτριες θα γίνουν η δεύτερη μεγάλη οικογένεια. Επίσης, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς για μια δημιουργική χρονιά. Είναι γεγονός πως φέτος καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους με πολλές αντιξοότητες, αλλά είμαι σίγουρος πως θα εργασθούν όπως πάντα με υψηλό το αίσθημα ευθύνης και των ηθικών αξιών που τους διακρίνουν. Ευχές για καλή δύναμη στέλνω και στους γονείς των μαθητών που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να διασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα παιδιά τους.

Ο Δήμος μας πάντα βρίσκεται στο πλευρό των σχολείων με στόχο τη διαρκή και αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να επιλύονται προβλήματα αλλά και να προωθούνται σημαντικά θέματα. Όπως πάντα με σύμπνοια και πνεύμα συνεργασίας εύχομαι να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι της παιδαγωγικής διαδικασίας, γιατί η Παιδεία είναι η κινητήριος δύναμη για την ευημερία της κοινωνίας μας.

Φέτος που η ατομική ευθύνη γίνεται το μέτρο της επαγγελματικής και προσωπικής μας ζωής είναι επίκαιρα παρά ποτέ τα λόγια του Καζαντζάκη: “Να αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη”.  Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας