Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Μήνυση και αγωγή από Δήμαρχο και ΟΑΠΠΑ κατά της Ζανέτ Δόγκα

Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται τελικά η δημοτική σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Ζανέτ Δόγκα για ένα σχόλιό της στο Facebook στο οποίο χρησιμοποίησε την έκφραση “ξέπλυμα χρήματος” για να χαρακτηρίσει αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ και της δημοτικής διοίκησης.

Όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου, το νομικό πρόσωπο θα καταθέσει αγωγή, ενώ ο Δήμαρχος και πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος καθώς και η αντιπρόεδρος Μαρία Μπραϊμνιώτη και άλλοι σύμβουλοι, θα κινηθούν εναντίον της Ζανέτ Δόγκα με μήνυση και αγωγή.

Είχε προηγηθεί γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου που εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο σχόλιο θίγει την τιμή και την υπόληψη των μελών του ΔΣ του ΟΑΠΠΑ και συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση.

Το επίμαχο σχόλιο δημοσιεύτηκε σε ομάδα του Facebook στις 18 Φεβρουαρίου και σε ανάρτηση σχετικά με το Νεανικό Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος. Παρά το γεγονός ότι προκάλεσε σάλο από την πρώτη στιγμή και κινητοποίησε στις 20 Φεβρουαρίου τη δημοτική αρχή να ζητήσει τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας (γεγονός που γνωστοποιήθηκε στις παρατάξεις) παρέμεινε στη θέση του μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Φεβρουαρίου, όταν και αναφέρθηκε δημοσίως από τον Δήμαρχο η πρόθεσή του να κινηθεί νομικά. Σύμφωνα μάλιστα με ένα εξώδικο που απέστειλε η Ζανέτ Δόγκα στον ΟΑΠΠΑ, το σχόλιο διαγράφηκε “κατόπιν επιθυμίας του κυρίου Δαβάκη”, του επικεφαλής δηλαδή της παράταξης της Ζανέτ Δόγκα.

Το συγκεκριμένο εξώδικο χαρακτηρίστηκε από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο “απαράδεκτο”, “προσβλητικού περιεχομένου” και “κοροϊδία”, ενώ αρκετοί σύμβουλοι του ΟΑΠΠΑ είπαν πως αντί να βελτιώνει τα πράγματα τα κάνει χειρότερα. Επί της ουσίας μετέφερε την δήλωση της δημοτικής συμβούλου που δημοσιοποίησε η παράταξη στις 25 Φεβρουαρίου, η οποία ήταν η εξής:

Αφαίρεσα το σχόλιο, κατόπιν και επιθυμίας του κ. Δαβάκη επειδή εμπεριείχε τη φράση ‘‘ξέπλυμα’’, η οποία παρερμηνεύθηκε και θεωρήθηκε προσβλητική, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Από το σύνολο των σχολίων μου προκύπτει ευκρινώς ότι αναφερόμουν σε ‘‘διασπάθιση’’ χρήματος. Επρόκειτο καθαρά για ατυχή επιλογή έκφρασης, προερχόμενη από το γεγονός ότι δεν είμαι νομικός και σαφώς αγνοώ την αντικειμενική υπόσταση οποιουδήποτε εγκλήματος. Είναι γνωστό ωστόσο ότι ασκώ αντιπολίτευση επί μακρόν, με ήθος, συνέπεια, ευπρέπεια και ευγένεια και τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί δεν με εκφράζουν και δεν με αντιπροσωπεύουν“.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε φορτισμένο τόνο είπε πως έχει πλέον ενήλικα παιδιά που ενημερώνονται από το διαδίκτυο και δεν ανέχεται να υπονοεί κάποιος ότι ανήκει σε εγκληματική συμμορία. Τόνισε ακόμη ότι δεν θα προχωρούσε δικαστικά αν ακόμη και την ύστατη εκείνη στιγμή η ίδια η δημοτική σύμβουλος ζητούσε “συγγνώμη”. Κατά τον ίδιο, οι διευκρινίσεις της συμβούλου στο εξώδικο επιβεβαιώνουν τους αρχικούς της ισχυρισμούς. Όπως είπε, δεν θα επιβαρύνει τον ΟΑΠΠΑ με τα έξοδα της μήνυσης και της αγωγής που θα καταθέσει. Την πρόθεσή της να προχωρήσει και η ίδια σε μήνυση και αγωγή εκδήλωση και η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Μαρία Μπραϊμνιώτη.

Ο Γιάννης Πλουμίδης, μέλος του ΔΣ του ΟΑΠΠΑ προερχόμενο από την ίδια παράταξη με την Ζανέτ Δόγκα, δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει στη συγκεκριμένη ψηφοφορία επειδή του προκαλεί μεγάλη αμηχανία, ότι τον καλύπτει η τοποθέτηση της παράταξης και ζήτησε εκ μέρους του συνδυασμού “συγγνώμη”.

Ο Μανώλης Βαρδαβάς από τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών χαρακτήρισε “πολύ βαριά για το σώμα” τη δήλωση της δημοτικής συμβούλου και πρότεινε να προηγηθεί εξώδικο του ΟΑΠΠΑ πριν την προσφυγή σε άλλα ένδικα μέσα.

Η Έφη Λαγωνίκα από τη Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι πρόκειται για σοβαρό θέμα που θίγει και την ίδια και σημείωσε ότι “θα θέλαμε να ακούσουμε μια συγγνώμη ή να δούμε μια απόδειξη για αυτούς τους ισχυρισμούς”, προσθέτοντας ότι “ως παράταξη δεν θα θέλαμε να κινηθούμε δικαστικά απέναντι σε μία εκλεγμένη”.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement