Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Γλυφαδα

Μητρόπολη Γλυφάδας: Χριστιανοί, μακριά από τη γιόγκα!

Σε νέα καταγγελία της γιόγκα προέβη με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης, με αφορμή τον εορτασμό της 2ης Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα και τη διοργάνωση συναφών εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων. 

“Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η γιόγκα αποτελεί πρακτική των ανατολικών θρησκειών, δεν μπορεί να αποκοπεί από το θρησκευτικό της υπόβαθρο και εγκυμονεί πνευματικούς, σωματικούς και ψυχικούς κινδύνους”, τονίζει η Μητρόπολη.

Και συνεχίζει:

“Τα τελευταία χρόνια διάφοροι αποκαλούμενοι δάσκαλοι, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα γκουρού, Ινδουϊστές ή Βουδιστές μοναχοί, επισκέπτονται την Ελλάδα και διοργανώνουν ομιλίες και σεμινάρια με σκοπό τον έντεχνο προσηλυτισμό ανύποπτων Χριστιανών.

Οι Χριστιανοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όταν ακούν για «πνευματικά τραγούδια, ασκήσεις χαλάρωσης, τεχνικές αναπνοής, οραματισμούς» κτλ. και να απέχουν από οτιδήποτε σχετίζεται με γιόγκα ή διαλογισμό”.

yoga-limni

 

Η ανακοίνωση κλείνει με μια απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που τονίζει μεταξύ άλλων:

“Η γιόγκα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί “είδος γυμναστικής”. Ως εκ τούτου η Γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών”.

Δείτε και την περσινή σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Γλυφάδας.

e7678a44-9dce-4666-95c7-c7a04734f490

(Πηγή φωτογραφιών: Yogastoalsos από εκδήλωση στη Λίμνη Βουλιαγμένης)

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας