Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Απορρίπτει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού το τελεσίγραφο έξωσης

Για “αιφνίδιο θάνατο” κάνει λόγο το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού μετά την επιστολή – τελεσίγραφο που έλαβε από την πρόεδρο της Ελληνικό ΑΕ, Σουλτάνα Σπυροπούλου.

Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:

Δεδομένου ότι, μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την ‘Εγκριση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού Αγίου Κοσμά Περιφέρειας Αττικής βαίνει προς ολοκλήρωση η διαδικασία για τη μεταβίβαση των μετοχών της Εταιρείας, σας ενημερώνουμε ότι η εγκατάσταση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου ελληνικού, εντός του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, οφείλει να εκκενωθεί και να παραδοθεί ελεύθερη προς χρήση το αργότερο έως τις 30/06/2018“.

Οι εθελοντές του ΜΚΙΕ σε συνέλευσή τους εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν ότι κανείς δεν έχει δώσει μια λύση μετεγκατάστασης του Ιατρείου και συμπεραίνουν ότι η απόφαση εκκένωσης ισοδυναμεί με το οριστικό κλείσιμο της κοινωνικής αυτής δομής.

Στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν ότι “χωρίς να υπάρχει λύση για την ομαλή λειτουργία της δομής, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους ασθενείς και ωφελούμενούς μας και να δηλώσουμε παραίτηση”. Και προσθέτουν:

“Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε από τον χώρο του ιατρείου και τα όποια μέτρα αποκλεισμού μας από εκεί θα σημάνουν την ουσιαστική καταστροφή κόπων και δουλειάς 7 ετών και επίσης φαρμάκων και άλλων υλικών, που είναι απαραίτητα για τους ασθενείς μας, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Θα σημάνουν επίσης την στέρηση των φαρμάκων των ασθενών μας με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή τους”.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΜΚΙΕ, στο ιατρείο αυτό συνολικά μέχρι σήμερα, από τον Δεκέμβριο του 2011, έχουν λάβει ιατρικές υπηρεσίες δωρεάν 7.366 άτομα σε 64.025 περιπτώσεις. Παράλληλα, εκατοντάδες δομές και φορείς από όλη τη χώρα έχουν ζητήσει και λάβει υποστήριξη σε φάρμακα ή υλικά.

Οι εθελοντές του Ιατρείου ξεκίνησαν μια καμπάνια ευαισθητοποίησης για το θέμα και ήδη με μια θερμή επιστολή συμπαράστασης, ανταποκρίθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ολόκληρη η επιστολή που κοινοποίησε στο ΜΚΙΕ η Ελληνικό ΑΕ:

Η επιστολή συμπαράστασης του Μίκη Θεοδωράκη:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας