Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλιαγμενη

Υπέγραψε Μνημόνιο για 7στερο ξενοδοχείο στις Φλέβες ο Πάνος Καμμένος

Την αποκάλυψη ότι οι συνομιλίες για την οικοδόμηση στις Φλέβες υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας έχουν προχωρήσει μέχρι την υπογραφή Μνημονίου έκανε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Βουλιαγμενιώτης υπουργός Άμυνας μιλώντας την Κυριακή 7 Μαΐου στην εκπομπή Ακραίως του Τάκη Χατζή στον Σκάι, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που προχωρούν στη χώρα και στάθηκε στην περίπτωση του νησιού Φλέβες, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Βουλιαγμένη.

Μίλησε για “project του Υπουργείου Άμυνας” για τη δημιουργία “επτάστερου ξενοδοχείου”.

Κατά τον Πάνο Καμμένο με την επένδυση αυτή θα ανοίξουν 20.000 θέσεις εργασίας, σε μια επένδυση της τάξης των 3,6 δισ. ευρώ. Το σχετικό απόσπασμα:

Σε παλιότερες δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος είχε πει πως η πρόταση προέρχεται από το Άμπου Ντάμπι και αφορά τη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων θέσεων με ενοίκιο με 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι Φλέβες είναι νησί των Ενόπλων Δυνάμεων, που σήμερα χρησιμοποιείται για ασκήσεις των επίλεκτων μονάδων του Στρατού και του Ναυτικού (όπως έγινε πρόσφατα). Οι Φλέβες σήμερα προστατεύονται από το καθεστώς του “ναυτικού φρουρίου”.

Στο πλαίσιο των προθέσεων της κυβέρνησης να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται και αυτή η πρωτοβουλία, που όπως είναι ευνόητο έχει ήδη ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει ήδη δηλώσει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί μια τέτοια “αντικοινωνική και αντιπεριβαλλοντική επιβάρυνση”, αν και στο προεκλογικό του πρόγραμμα υπάρχει ένα σημείο για την αξιοποίηση του νησιού.

Συγκεκριμένα, η παράταξη του Δημάρχου ανέφερε στο Πρόγραμμά της (σελίδα 15) ότι “θα μεριμνήσουμε ώστε αφενός να διαφυλαχθεί το πανέμορφο αυτό περιβάλλον, και αφετέρου να εξεταστούν τρόποι ασφαλούς και ελεύθερης επίσκεψής τους από όλους τους δημότες“.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας