Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Δύο κυρίες μονομαχούν για την ηγεσία της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ των 3Β

Μπροστά σε εσωκομματικές εκλογές και αναγκαστική αλλαγή ηγεσίας βρίσκεται η Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜΤΟ) Νέας Δημοκρατίας για τη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με το νέο Καταστατικό του κόμματος, υπάρχει ασυμβίβαστο της θέσης του προέδρου μιας ΔΗΜΤΟ για τους εν ενεργεία αντιδημάρχους (μεταξύ άλλων). Επομένως ο νυν πρόεδρος Μιχάλης Ανδριόπουλος, ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου, θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του στο κόμμα.

Δύο γυναίκες με ιστορία στην τοπική “γαλάζια” οργάνωση διεκδικούν μέχρι σήμερα το τιμόνι της, στις εκλογές που έχουν οριστεί για την Κυριακή 13 Μαΐου 2018: Η Έννυ Φαρμακίδη και η Κλαίρη Σαραντάκου.

Αν και οι δύο υποψήφιες ανήκουν στις ίδιες πολιτικές παρέες, η αυτοδιοίκηση τις χώρισε. Η μεν Έννυ Φαρμακίδη έχει συνδέσει την πορεία της με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο (ως υποψήφια το 2010 και μέλος της παράταξης έκτοτε) η δε Κλαίρη Σαραντάκου ήταν υποψήφια στις τελευταίες εκλογές με την παράταξη του Δημήτρη Δαβάκη.

Στη σημερινή διοίκηση της ΔΗΜΤΟ των 3Β κυριαρχούν οι άνθρωποι του Δημάρχου, καθώς εκτός από τον πρόεδρο, άλλα 4 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι αιρετοί με την διοικούσα παράταξη (Γιάννης Αγαλιώτης, Άννα Λεντή, Ελίνα Μελέτη, Βασίλης Μιχαλόπουλος).

Στην επιστολή με την οποία ανακοινώνει την υποψηφιότητά της, η Έννυ Φαρμακίδη σημειώνει μεταξύ άλλων: “Η άνω των 20 ετών ενασχόλησή μου με τα κοινά, είτε ως ενεργός πολίτης, είτε ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βουλιαγμένης, είτε ως ταμίας και υπεύθυνη γυναικών της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Βουλιαγμένης, είτε ως μέλος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής, κινείτο πάντοτε με γνώμονα την προσφορά μου στον τόπο όπου κατοικώ και στην Παράταξη […]

Έχοντας επίγνωση της δύσκολης συγκυρίας που περνάει η χώρα μας, δηλώνω παρούσα και διεκδικώ στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, της 13ης Μαΐου 2018, τη θέση της Προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Σε αυτή τη νέα σελίδα που ανοίγεται θέτω τον εαυτό μου, στη διάθεση ενός εκάστου για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με στόχο τη συστράτευση όλων μας. Ελπίζω στην υποστήριξή σας”.

Ενώ με τη δήλωση υποψηφιότητας που κατέθεσε, η Κλαίρη Σαραντάκου επισημαίνει: “Στη δική μας ΔΗΜ.ΤΟ τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη καταφέραμε να δραστηριοποιήσουμε την συμμετοχή των μελών της ΝΔ με τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε και πιστεύω ότι εισχωρήσαμε, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο καταστατικό, σε όλους φίλους και ψηφοφόρους καθώς τους τοπικούς φορείς της κοινωνίας μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα είμαι υποψήφια Πρόεδρος για την ΔΗΜ.ΤΟ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και όχι για την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο που ξεκινήσαμε. Με δεδομένο δε, ότι μπροστά μας έχουμε προεκλογική χρονιά πρέπει με κάθε τρόπο να προωθήσουμε τις ιδεολογικές θέσεις του κόμματός μας και να προσελκύσουμε νέα μέλη, αφού σκοπός μας πρέπει να είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας