Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Μουζάλας: Τα σύνορα στην Ειδομένη δεν θα ξανανοίξουν, η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης (βίντεο)

Μιλώντας στη σημερινή σύσκεψη με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ο αρμόδιος υπουργός για τη μεταναστευτική πολιτική Γιάννης Μουζάλας παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα, για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, θα μετατραπεί από χώρα τράνζιτ για τους πρόσφυγες σε χώρα εγκατάστασης.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε την κατάσταση «οξεία» και υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες. Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Σε λίγο διάστημα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πάνε στις χώρες που θέλουν» πρόσθεσε.   Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τα σύνορα στην Ειδομένη δεν πρόκειται να ξανανοίξουν, υπολογίζοντας, κεκλεισμένων των θυρών, ότι στην χώρα θα εγκλωβιστούν περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ γνωστοποίησε ο κυβερνητικός σχεδιασμός φιλοξενίας περιλαμβάνει δημιουργία hot spot ακόμη και στην Ήπειρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας