Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

ΣΚΑΪ – γκάφα: Μπέρδεψαν το Κορωπί με τη Βάρκιζα

Το κυνήγι της είδησης και του εντυπωσιασμού οδήγησε σε μια αστοχία τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και το έγκυρο δελτίο ειδήσεών του την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Ο άστατος καιρός και η ξαφνική βροχή κινητοποίησαν τους ρεπόρτερ του καναλιού που μετέβησαν στην Αγία Μαρίνα του Κορωπίου, όπου η καταιγίδα ξέσπασε απότομα, οδηγώντας μεγάλους όγκους νερού στο πρόσφατα κατασκευασμένο ρέμα του Ξερέα.

Ωστόσο, τόσο ο δημοσιογράφος όσο και το ειδησεογραφικό επιτελείο στο στούντιο του σταθμού πίστεψαν ότι η Αγία Μαρίνα βρίσκεται στη Βάρκιζα, μια απόσταση τουλάχιστον 7 χιλιομέτρων, και αυτό αποτυπώθηκε τόσο στους τίτλους του ρεπορτάζ όσο και στα όσα είπε ο ρεπόρτερ.

Ο σταθμός μετέδωσε ότι “πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια” ενώ στην πραγματικότητα στη Βάρκιζα εκείνη τη στιγμή δεν είχε πέσει ούτε σταγόνα. Και βέβαια το επίπεδο των υποδομών για φυσικές καταστροφές και εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας μεταξύ Δήμου Κρωπίας και Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν είναι το ίδιο…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος διαμαρτυρήθηκε άμεσα στη διεύθυνση του σταθμού για τις λάθος πληροφορίες που εξέθεσαν τον Δήμο και ανησύχησαν αδίκως τους κατοίκους.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε:

Και βέβαια η “είδηση” μεταδόθηκε αστραπιαία με τη μέθοδο του copy paste σε δεκάδες άλλα ενημερωτικά μέσα…

Μικρό το κακό, αλλά μεγάλη η αβλεψία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας