Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι αυτή τη μητέρα

 

Η Νικόλ είναι 34 ετών, μητέρα της 2 ετών Πολυάννας και σύζυγος του Μάνου. Ζει στην Αυστραλία (Peregian Springs).

Πριν 1 χρόνο, η Νικόλ ζούσε με τον Έλληνα σύζυγό της και την κόρη τους Πολυάννα, στην Ρόδο (Ελλάδα). Η ζωή της μόλις ξεκινούσε, με το νέο της μωρό και το σύζυγό της. Πονούσε όμως πολύ στην πλάτη της και έκανε εξετάσεις. Η διάγνωση ήταν ότι έχει έναν μεγάλο όγκο στο πάνω μέρος της σπονδυλικής της στήλης. Της είπαν ότι ήταν καλοήθης και ότι θα έπρεπε να ταξιδέψει στην Κρήτη για να κάνει το λεπτό χειρουργείο που απαιτούσε η κατάστασή της.

Την ημέρα του προγραμματισμένου χειρουργείου της, ο χειρούργος της είπε ότι δεν θα μπορέσει τελικά να πραγματοποιήσει την επέμβαση λόγω έλλειψης του σωστού εξοπλισμού. Η Νικόλ συντετριμμένη, εξακολουθούσε να πονά πολύ και να μην έχει πουθενά να στραφεί αφού ο εξοπλισμός που απαιτούνταν ήταν πολύ εξειδικευμένος.

Η θεία της Νικόλ, όταν η αδερφή της της τηλεφώνησε για να της πει τα άσχημα νέα, επικοινώνησε με το αφεντικό της κόρης της, που είναι διευθυντής καταπραϋντικής φροντίδας (Palliative Care) στο Royal Brisbane Hospital για να της δώσει συμβουλές. Απάντησε άμεσα και ζήτησε όλες οι πληροφορίες για τη Νικόλ να του σταλούν άμεσα. Έτσι έγινε. Η Νικόλ είναι πολίτης Αυστραλίας, γι αυτό της είπε να επιστρέψει στην Αυστραλία για το χειρουργείο ενώ είπε ότι δεν πίστευε πως ο όγκος είναι καλοήθης.

Η Νικόλ, ο Μάνος και η Πολυάννα πήγαν όλοι μαζί στην Αυστραλία για το χειρουργείο. Δεν είχαν χρόνο να μαζέψουν τα πράγματα τους, τα έπιπλά τους, ούτε είχαν χρήματα για να τακτοποιηθούν στην Αυστραλία ενώ η Νικόλ αντιμετώπιζε αυτή τη φοβερή δοκιμασία. Τότε κάναμε έναν έρανο GOFUNDME για να συγκεντρώσουμε χρήματα και ευτυχώς μαζέψαμε 25 χιλιάδες δολλάρια για να βοηθήσουμε τα έξοδα διαβίωσης τους τους επόμενους μήνες.

Η Νικόλ έκανε την εξαντλητική επέμβαση (12 ώρες) και ξύπνησε με 2 λιγότερους σπόνδυλους, 2 λιγότερα πλευρά και μία μεγάλη τομή, σαν φερμουάρ, στην σπονδυλική της στήλη. Η πρόγνωση δεν ήταν καλή…είχε έναν σπάνιο καρκίνο (Chondrosarcoma) στην σπονδυλική της στήλη, ο οποίος είχε τυλιχτεί γύρω από την αορτή της και αυτό δεν μπορούσαν να το αφαιρέσουν. Ήλπιζαν ότι η ακτινοθεραπεία ήταν η καλύτερη επιλογή για να επιτεθούν στα απαίσια υπολείμματα του όγκου.

Δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν ακτινοθεραπεία μέχρι η Νικόλ να αναρρώσει από την επέμβαση γιατί υπήρχε πολύς ιστός στην ουλή και δεν θα ήταν ακριβής η διαδικασία. Όσο περίμενε για τη θεραπεία αυτή η Νικόλ άρχισε να πονά και πάλι πολύ στην πλάτη της. Όταν την εξέτασε ο γιατρός είδε ότι ο όγκος μεγάλωσε και πάλι, πολύ γρήγορα και επειγόντως, την άνοιξαν ξανά για να την χειρουργήσουν και να το αφαιρέσουν. Και πάλι, χωρίς να καταφέρουν να το βγάλουν όλο.

Τελικά η ακτινοθεραπεία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε δυστυχώς με ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η Νικόλ έχει τώρα δευτερεύοντα καρκίνο, δεύτερου σταδίου, στους πνεύμονες της. Η οικογένεια της και η ίδια είναι σε αδιέξοδο.

Ευτυχώς όμως υπάρχει ελπίδα για αυτή τη νεαρή μητέρα! Υπάρχει θεραπεία που ίσως να την σώσει αλλά δεν επιδοτείται από την κυβέρνηση και πρέπει να ταξιδέψει στην Ιαπωνία ή στην Αμερική για να την λάβει. Αυτό θα κοστίσει περίπου 100.00 δολλάρια (μαζί με τα έξοδα).

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πραγματικά πρέπει να βοηθήσουμε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη Νικόλ για να λάβει αυτή τη σωτήρια θεραπεία.Κάθε δωρεά, μικρή ή μεγάλη, όλες βοηθούν και μπορούν να κάνουν ΜΕΓΑΛΗ διαφορά για αυτό το όμορφο νέο κορίτσι.

Για όποιον επιθυμεί να κάνει μία δωρεά, υπάρχει το σχετικό GOFUND ME εδώ αλλά και λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς (για να σας σταλεί, παρακαλώ στείλτε email στο kmalamatina@gmail.com).

*Η αρθρογράφος του 3vita.gr γνωρίζει προσωπικά την κοπέλα αυτή και ότι η ιστορία είναι αληθινή και όχι κάποια διαδικτυακή απάτη.

Μπορείτε να διαβάσετε και την επίσημη επιστολή των γιατρών ΕΔΩ.

 

 

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας