Γ. Μπουτάρης: ο δήμαρχος που «μισεί» την κυβέρνηση

Γ. Μπουτάρης: ο δήμαρχος που «μισεί» την κυβέρνηση

Απίστευτα μοιάζουν τα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε πρόσφατη συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit (στις 30 Απριλίου του 2015) αναφερόμενος στην κυβέρνηση: «Τους μισώ. Είναι εντελώς ηλίθιοι. Το μεγαλύτερο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται σα να είναι εδώ η Κούβα. Ή η Σοβιετική Ένωση στη δεκαετία του 1920».

Σο κείμενο, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Lenz Jakobsen, ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσιάζεται ως η εκδοχή της «άλλης Ελλάδας», όπως υποστηρίζει ο τίτλος του άρθρου «Das andere Griechenland».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε αυτή την… εντυπωσιακή δήλωση για τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες αφού έχει βρίσει τον εταίρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση και Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουτάρης είχε αποκαλέσει «χοντρό» υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπό του ανέφερε ότι «αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα κόψω το σκοινί».

Κάθε φορά που κάποιος εκλέγεται δήμαρχος, δηλώνει ότι «θα είναι δήμαρος όλων των πολιτών». Κάποιοι πιθανόν να λένε «ν’ αγιάσει το στόμα του Μπουτάρη που λέει αυτά που λέει», όμως πολλοί άλλοι θα τα θεωρήσουν προσβλητικά. Ιδίως όταν τα λέει στους «φίλους» μας τους Γερμανούς. Ανεξάρτητα από τις ικανότητες του κ. Μπουτάρη, ένα δημόσιο πρόσωπο πρέπει να είναι πιο προσεχτικό όταν εξωτερικεύει τα συναισθήματά του…

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς στην αίθουσα εισέβαλαν μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με περασμένες θηλιές στο λαιμό, ζητώντας από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να ανακαλέσει τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε σε βάρος του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.