Δεν ήταν «φάντασμα» το περίφημο γκολ στον τελικό του Μουντιάλ του 1066

Δεν ήταν «φάντασμα» το περίφημο γκολ στον τελικό του Μουντιάλ του 1066

Δεν ήταν «φάντασμα» το περίφημο γκολ στον τελικό του Μουντιάλ του 1066

Θεοφάνια σήμερα, ο αγιασμός διώχνει τους καλικαντζάρους και η τεχνολογία διώχνει τα φαντάσματα!

Χρειάστηκε να περάσει μισός αιώνας από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δυτική Γερμανία, προκειμένου να σβηστεί οποιαδήποτε αμφιβολία για το περίφημο γκολ του Τζεφ Χερστ, το οποίο έως και σήμερα θεωρούνταν «φάντασμα».
Στο τελικό 4-2 υπέρ των Άγγλων, υπήρχε μια σκιά. Κανείς ποτέ δεν κατάφερε να πει με σιγουριά αν η μπάλα στο σουτ του Χερστ πέρασε ή όχι τη γραμμή του τέρματος των Δυτικογερμανών.

Τελικά, η λύση ήρθε από το «Skysports». Το αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο, δουλεύοντας τους τελευταίους μήνες με ειδικά εφέ και έχοντας πάρει αρκετό υλικό από το 1966, κατάφερε να δώσει τη λύση. Εδώ η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει τουλάχιστον 3 ίντσες τη γραμμή του τέρματος, βάζοντας μια και καλή τέλος σε κάθε αντίθετη άποψη που εξέφραζαν κατά καιρούς οι Γερμανοί.
Μένει να δούμε αν η τεχνολογία θα δείξει «το χέρι του Θεού» από τον προημιτελικό αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αργεντινή-Αγγλία το 1986 όπου, σύμφωνα με την παροιμιώδη δήλωση του Ντιέγκο Μαραντόνα, το ανεπανάληπτο αυτό γκολ επετεύχθη «λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού» (un poco con la cabeza de Maradona y otro poco con la mano de Dios»). Δεν είναι τυχαίο που το γκολ αυτό έμεινε στην ιστορία ως «το γκολ του αιώνα».

goal1 (1)

goal_6 (1)

goal2 (2)