Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο χρεοκοπίας η Νέα Δημοκρατία

Αντώνης Σαμαράς: «Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας. Δεν την θέλουμε. Δεν τη χρησιμοποιούμε. Δεν την επιτρέπουμε καν, ως σκέψη.»

Τα ταμεία είναι άδεια στα ταμεία της Συγγρού. Και δεν μιλάμε μόνο για τα υπέρογκα χρέη του κόμματος στις τράπεζες (πάνω από 132 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι άγνωστο αν θα πληρωθούνε ποτέ) αλλά ακόμα και για την κάλουψη των άμεσων αναγκών της.  Eδώ και πολλούς μήνες η Νέα Δημοκρατία έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών και ότι οι εργαζόμενοι στο κόμμα παραμένουν απλήρωτοι. Ωστόσο την Τρίτη το δράμα του κόμματος της αντιπολίτευσης πέρασε σήμερα σε νέο επίπεδο μετά τα ασφαλιστικά μέτρα για δήμευση λογαριασμών που κατέθεσε η εταιρία Spot Thomson του Δημήτρη Μαύρου για οφειλές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του PressProject ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το κατασχετήριο που έφτασε την Τρίτη το πρωί στο κτήριο της Συγγρού. Το κτήριο αυτό ανήκε στην εταιρία του Βωβου που μπήκε στο άρθρο 99 και τελικά πτώχευσε (με οφειλές πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ) και εδώ και περίπου 2 χρόνια έχει περάσει στον έλεγχο τράπεζας.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευσμα του  Hot Doc η ΝΔ φέρεται να μην είχε πληρώσει και το ρεύμα της ΔΕΗ ενώ είχε καταφέρει να μην πληρώνει και το περιβόητο χαράτσι.

Ακόμα περιφερειακές συνδιασκέψεις ενόψει της εθνικής συνδιάσκεψης άρχισε μία άνευ προγουμένου γκρίνια όχι μόνο σε περιφερειακά στελέχη αλλά και σε στελέχη που βρίσκονται εντός Συγγρού. Όχι μόνον γιατί αποτυγχάνουν να δουν την πραγματική ωφελιμότητα αυτών των προσυνδιασκέψεων σε πολιτικό επίπεδο, , αλλά και γιατί επιπλέον θα κοστίσουν σημαντικά (μετακίνηση, παραμονή, σίτιση όλων των στελεχών που θα μετακινούνται ανά την Ελλάδα γι’ αυτή τη δουλειά) από τα λεφτά που δεν έχει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως περιγράφει γλαφυρό ρεπορτάζ της Μαρίνας Αποστολοπούλου για την εφημερίδα Ελευθερία  κάποια στελέχη σχολίαζαν ότι δεν είναι δυνατόν να ξοδεύονται χρήματα για τέτοιου είδους δραστηριότητες και να μην έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες οι υπάλληλοι που απασχολούνται στις ΝΟΔΕ (ένας σε κάθε νομαρχιακή ανά την Ελλάδα), οι οποίοι πληρώνονται από το κόμμα και δεν μπορούν λόγω του ότι είναι απλήρωτοι να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Αλλά βεβαίως και οι νομαρχιακές επίσης έχουν διαχρονικό θα έλεγε κανείς πρόβλημα, τουλάχιστον- όσον αφορά στα τελευταία χρόνια -και δεν έχουν χρήματα για να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα και να πληρώσουνακόμη και τα ενοίκια.

Η νέα εξέλιξη όμως, φαίνεται να δίνει το οριστικό πλήγμα στον τρόπο λειτουργίας των ΝΟΔΕ, καθώς το κόμμα έκανε γνωστό ότι δεν προτίθεται να πληρώνει πλέον τους υπαλλήλους του κόμματος που απασχολούνται στις ΝΟΔΕ και όσο για την ενίσχυση της Συγγρού προς τις ίδιες τις οργανώσεις, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα ανέρχεται στο αστείο πόσο των 500 ευρώ μηνιαίως!
Είναι χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης  όπως είχε γραφτεί παλιότερα στην εφημερίδα Έθνος πως οι υπεύθυνοι της Νέας Δημοκρατίας ενώ είχαν δεσμεύσει ως εγγύηση τις κρατικές επιχορηγήσεις του 2019 και του 2020 στην Αγροτική Τράπεζα για να πάρουν ένα από τα πολλά δάνεια και είχαν υπογράψει σύμβαση με την τράπεζα να μην εκχωρήσουν σε τρίτους τις επιχορηγήσεις αυτών των δύο ετών, στη συνέχεια ξαναεκχώρησαν τις επιχορηγήσεις των ίδιων χρόνων και στην Εθνική Τράπεζα για άλλο δάνειο!

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας