Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

1.500 νέα δέντρα προς φύτευση σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Ένα φορτηγό με 1.500 περίπου νέα δενδρύλλια παρέλαβε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου για τον εμπλουτισμό του προγράμματος φυτεύσεων στην περιοχή.

Πρόκειται για δέντρα από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και το Φυτώριο της Αμυγδαλέζας, που χορηγούνται στους Δήμους δωρεάν.

Τα νέα δέντρα αποθηκεύτηκαν προσωρινά στο Δημοτικό Φυτώριο του Καβουρίου και σύμφωνα με την καταγραφή τους πρόκειται για πεύκα, κουκουναριές, κυπαρίσσια, τούγιες, κουτσουπιές, ακακίες και κυανόφυλλα. Κατά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημοσθένη Βαμβασάκη, τα δέντρα είναι δασικά και πρόκειται να μοιραστούν και στις τρεις δημοτικές ενότητες, με πιθανές τοποθεσίες τον λόφο Ξάνθου στη Βούλα και το Χέρωμα στη Βάρη. Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο την ερχόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιήσει τις τοποθεσίες.

Το αίτημα προς τη Διεύθυνση Αναδασώσεων έκανε η Πολιτική Προστασία των 3Β, που εμπλέκεται σε όλες τις ανάλογες πρωτοβουλίες, καθώς διαθέτει τα κατάλληλα οχήματα υποστήριξης αλλά και το προσωπικό κατά τους χειμερινούς μήνες. Όπως τονίζουν τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου, ο Δήμος μεριμνά κατά το πρώτο έτος των φυτεύσεων σε δασικά κομμάτια για το πότισμα των νέων δέντρων, ώστε να επιβιώσουν στο νέο τους περιβάλλον.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement