Η νέα όψη της κεντρικής πλατείας Νυμφών στη Βουλιαγμένη

Η νέα όψη της κεντρικής πλατείας Νυμφών στη Βουλιαγμένη

Σε μια ριζικά νέα μελέτη φαίνεται ότι καταλήγει η δημοτική αρχή των 3Β ως προς την ανάπλαση της πλατείας Νυμφών στη Βουλιαγμένη.

Θυμίζουμε ότι η αρχική πρόταση έγινε casus belli για την τοπική κοινωνία που ξεσηκώθηκε και ανάγκασε τελικώς τον Δήμαρχο να στείλει πίσω τη μελέτη για αναθεώρηση.

Όπως παρουσιάζει αποκλειστικά το 3vita.gr, η προσέγγιση των μελετητών άλλαξε σημαντικά, μεγαλώνοντας τους χώρους πρασίνου και τροποποιώντας το χρωματισμό των υλικών, ώστε η εικόνα της τσιμεντοποίησης να μένει στο παρελθόν.

Άλλωστε, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, επήλθαν σημαντικές αλλαγές στην πρώτη πρόταση:

  • Η οδός Ερμού παραμένει διπλής κυκλοφορίας και θα μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας
  • Η οδός Παντελεήμονος δεν αλλάζει φορά.
  • Θα διατηρηθεί ο σημερινός χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων (με όριο τα 140 τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνει η Aqua Marina).

Τη νέα μελέτη θα κληθεί να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στη συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. ώστε να συνταχθεί η τελική μελέτη εφαρμογής του έργου.

Τη συγκεκριμένη ανάπλαση θα χρηματοδοτήσει – σύμφωνα με το μέχρι σήμερα προγραμματισμό – η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, που έχει συμφωνήσει σε ένα πακέτο ανταποδοτικών ωφελειών προς την τοπική κοινωνία, για την επιβάρυνση που θα υποστεί από την ανακαίνιση του Αστέρα Βουλιαγμένης.