Ένα Νεανικό Φεστιβάλ Τέχνης στη Βούλα (πρόγραμμα)

Ένα Νεανικό Φεστιβάλ Τέχνης στη Βούλα (πρόγραμμα)

Τρεις ημέρες με χορό, μουσική και θέατρο από τις νεανικές ομάδες που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα φιλοξενήσει η αίθουσα “Ιωνία” της Βούλας.

Την Παρασκευή 12/4 (ημέρα χορού), το Σάββατο 13/4 (ημέρα μουσικής) και την Κυριακή 14/4 (ημέρα θεάτρου) με ώρα έναρξης εκδηλώσεων 7 μ.μ. και ελεύθερη είσοδο, 22 ερασιτεχνικά σχήματα θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αναδεικνύοντας μια αφανή αλλά πολύ αξιόλογη πολιτιστική παραγωγή.

“Ο Δήμος βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους της πόλης μας, πρόθυμος να στηρίξει της καλλιτεχνική τους έκφραση και να ανοίξει το δρόμο για να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους”, σημείωσε για το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

“Δίνουμε βήμα και φωνή στους νέους να εκφραστούν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να συνομιλήσουν με καταξιωμένους ανθρώπους της τέχνης γιατί πιστεύουμε σε εκείνους”, τόνισε επίσης η αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ που είχε την έμπνευση για το Φεστιβάλ, Μαρία Μπραϊμνιώτη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ημέρα χορού, Παρασκευή 12 Απριλίου

“Latin”

Latin χορογραφία, με τις Μαρίνα Μπαμπασανίδη, Χριστίνα Κουμπάρου και Βασιλική Αποστόλου, από τη σχολή χορού “Χορόραμα”.

“Το γαρύφαλλο”

Χορογραφία παλιάς εποχής, βασισμένη στο τραγούδι “Γαρύφαλλο στο αυτί” με τις Εύη Νάστου, Ηρώ Τσιμπριμάνη και Σοφία Ζοάνου. Η ομάδα έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε παραστάσεις χορού και μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις.

“Epta”

Χορογραφία από το μιούζικαλ “Chicago” με τις Εύη Νάστου, Σοφία Ζοάνου, Μιρέλα Διαλετή, Βασιλεία Βογιατζή, Ηρώ Τσιμπριμάνη, Κατερίνα Γρίβα και Ναταλία Τζιουβέλη. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική μουσικοθεατρική θεατρική ομάδα “Το θεατρικό” και έχουν παρουσιάσει δουλειά τους σε εκδηλώσεις του Δήμου 3Β και πανελλαδικά σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς.

“Το ξύπνημα”

Χορογραφία εμπνευσμένη από την παλιά εποχή, βασισμένη στο τραγούδι “Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά” με τις Εύη Νάστου, Χάρη Ζαγοριανό, Άννα Ρούσσου και Πάνο Καραγεώργη. Η ερασιτεχνική ομάδα έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις.

“Chandelier”

Σύγχρονη χορογραφία βασισμένη στο τραγούδι “Chandelier” με τις Εύη Νάστου, Ηρώ Τσιμπριμάνη, Σοφία Ζοάνου και Κατερίνα Γρίβα. Η ερασιτεχνική ομάδα έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις.

“The Dream”

Χορογραφία από το “The Dream” του Pablo Picasso, απόσπασμα από την παράσταση “Πίνακες Χορού” με τις Αύρα Αγορά, Φιλίππα Βλαχοπούλου, Λίνα Κυβέλου και Βίβιαν Μπέζα. Εκεί που ο χορός συναντά τη ζωγραφική. Από τη σχολή χορού “Landscape”.

Αναπαράσταση γλεντιού

Από την ομάδα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Βούλας. Θα παρουσιάσουν χορούς και δρώμενα από το νομό Σερρών ζωντανεύοντας τις γιορτές και τα γλέντια των χορών της περιοχής, με το ηχόχρωμα των ζουρνάδων.

Ημέρα μουσικής Σάββατο 13 Απριλίου

“Shallow” (Lady Gaga), “Κύμα” (Μέλισσες), “Dance with my father” (Celine Dion). Με τους Σοφία Κούρκουλα, Αθηνά Ραμίλο και Γεωργία Δανιηλίδου (μαθήτριες του Λυκείου Βουλιαγμένης).

Ερμής Γεραγίδης

“Το Σύνεφο” (μουσική εμπνευσμένη από την ελληνική θάλασσα), “Evergreen” (φθινοπωρινή swing), “Omniah” (καλοκαιρινό κομμάτι με τη μπάντα “Ομνια”) του Ερμή Γεραγίδη, ο οποίος είναι συνθέτης και παραγωγός μουσικής που δραστηριοποιείται στη Βούλα.

“Μουσικό ημερολόγιο” με τους MDV

Πέντε πρωτότυπα τραγούδια συνθέτουν μια ιστορία, με τη συνοδεία του πιάνου, του βιολιού, της κιθάρας και του τραγουδιού από τους “MDV” ένα νεανικό συγκρότημα που αποτελείται από τους Μαρία Κακαβά, Βασιλεία Μαξακούλη και Ντανιέλ Κορτέζ.

“Άκουσον Men”

“Ain’t no sunshine” (Bill Withers),”Another one bites the dust” (Queen),”Jailhouse rock” (Elvis Presley),”Break on through” (The doors),”Immigrant song” (Led Zeppelin),”Highway tune” ( Greta Van Fleet), από τους “Άκουσον Men”, ένα μαθητικό – νεανικό συγκρότημα με τους Γιάννη Νικόδημο, Αριστοτέλη Οικονόμου, Αλέξανδρο Σταρίδη και Νίκο Παπακαλουδούκα.

“Mole singers”

Ένα νεανικό μαθητικό συγκρότημα με rock-funk ήχο με τους Οδυσσέα Τζιρίτα, Φλάβιο Παπαδόπουλου, Ελένη Ιεραπετρίτη, Ματθαίο Ιεραπετρίτη.

Μπάντα από τους Χρυσάνθη Βασιλείου, Ελλίνα Γερακίτη και Κωνσταντίνο Φουρλάνο. Θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες από τα νησιά της Ελλάδος,από το Αιγαίο και το Ιόνιο,τη Βόρεια Ελλάδα και τη Μικρά Ασία.

“Τριάμιση έγχορδα”

“Ήρθα και απόψε στα σκαλοπάτια σου” (Γιώργος Ζαμπέτας) ,”Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι” (Μάνος Χατζιδάκις), “Γαλάζια τριαντάφυλλα” (Θοδωρής Μυστιλόγλου),”Η αγάπη χίμερα” (Θοδωρής Μυστιλόγλου),”Αντικρυστά”(Γιώργος Θεοφάνους), από το εντεχνολαϊκό ρεμπέτικο σχήμα με τους Θοδωρή Μυστιλόγλου, Αλέξανδρο Πάχο, Ντομένικο Καπάτο, Πάνο Καραγεώργη και Λίνα Σταμάτη.’Εχουν διακρίσεις σε Διεθνή φεστιβάλ και Πανελλαδικούς Διαγωνισμούς, συμμετοχή σε μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Σχολική χορωδία 1ου ΕΠΑΛ Βάρης

“Ο Μύθος” του Μάνου Χατζιδάκι,”Ο Προσκυνητής” του Αλκίνοου Ιωαννίδη,”Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ” του Οδυσσέα Ελύτη,”Χρυσοπράσινο φύλλο” του Μίκη Θεοδωράκη και “Adiemus” του Karl Jekins, από τη σχολική χορωδία 1ου ΕΠΑΛ Βάρης, η οποία ιδρύθηκε το 2015 συμμετέχουν γύρω στους 30 μαθητές με συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ Χορωδιών.

Παιδική χορωδία “Viva Voce”

“Πόσα γράφει η αγάπη”(Δ.Γαλάνη),”California dreaming” (Mamas G Papas),”My immortal” (Evanenses), από την παιδική χορωδία η οποία ιδρύθηκε το 2011, ξεκίνησε απ το 3ο Δ.Σ Βούλας και απαρτίζεται από 30 παιδιά ηλικίας 8-17 ετών με συμμετοχές σε συναυλίες και σε Φεστιβάλ, βραβεύσεις και διακρίσεις.

Ημέρα θεάτρου, Κυριακή 14 Απριλίου 2019

“Ερωτόκριτος”

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το έργο ο“Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου με τους Άρτεμη Δανδουλάκη, Γρηγορία Δανδουλάκη, Ερατώ Λυμπεροπούλου, Ηλία Τριβυζά και Χριστίνα Γράγκου. Στην κιθάρα ο Ευτύχιος Βαβαγιάκης, στο βιολοντσέλο η Ερατώ Ροδοπούλου και στο ούτι η Ηλιάνα Φεργαδιώτη. Πρόκειται για την ερασιτεχνική ομάδα “Δώδεκα” που ιδρύθηκε το 2018 από τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μηλαδέζας Βάρης με πρώτη της δουλειά τη θεατρική παράσταση “Δωδέκατη Νύχτα” του Σαίξπηρ.

“Παράνομοι”

Απόσπασμα από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Παραμύθι χωρίς όνομα” με τους Αλέξανδρο Σπανό, Μανώλη Γραμμάτικα, Φοίβο Τσούνη, Χάρη Ζαγοριανό, Αλέξανδρο Πάχο, Αρά Τζανικιάν, Κώστα Μπαλντούκα, Μιχάλη Κατρά, Νεκτάριο Αθανασίου, Πάνο Καραγεώργη, Θοδωρή Μυστιλόγλου, Κυριάκο Νικολαΐδη, Βασιλεία Βογιατζή, Ηρώ Τσιμπριμάνη, Εύη Νάστου και Σοφία Ζοάνου. Πρόκειται για τη μουσικοθεατρική ομάδα “Θεατρικό” από μαθητές και απόφοιτους του 2ου Γυμνασίου/Λυκείου Βούλας με πολυετή παρουσία στα πολιτιστικά του Δήμου και διακρίσεις σε φεστιβάλ.

“Ιφιγένεια εν Αυλίδι”

Απόσπασμα από την τραγωδία του Ευριπίδη “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” με τους Αλέξανδρο Σπανό, Βασιλεία Βογιατζή, Μαργαρίτα Μαλεβίτη, Νεκτάριο Αθανασίου και Ναταλία Κακολίρη. Πρόκειται για ένα ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα που έχει πάρει μέρος στο παρελθόν σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σε φεστιβάλ θεάτρου και σε θεατρικούς διαγωνισμούς.

“Οι Ηλίθιοι”

Απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον “Οι Ηλίθιοι” με τους Νικολαΐδη Κυριάκο, Γραμμάτικα Μανώλη, Διαλετή Μιρέλα, Νάστου Εύη και Τσιμπριμάνη Ηρώ. Πρόκειται για ένα μικρό μέρος της μουσικοθεατρικής ομάδας των μαθητών και αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου/Λυκέιου Βούλας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στο χώρο του θεάτρου ατομικά αλλά και ως μέρη της ομάδας.

“Το άρωμα”

Απόσπασμα από την κινηματογραφική ταινία “Το άρωμα” του Patrick Suskind, που βασίστηκε στο ομώνυμο λογοτεχνικό έργο με τους Αντωνάκη Ειρήνη, Κατερίνα Γριβά, Αλέξανδρο Λίπε, Ναταλία Κακολύρη, Ελένη Ιεραπετρίτη, Φοίβο Τσούνη, Ελένη Δρίμα και Δημήτρη Κορδούτη. Πρόκειται για ένα ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα από μαθητές και φοιτητές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

“Μαλλί με μαλλί”

Μέρος των χιουμοριστικών σχεδίων του Αρκά από τη σειρά “Μαλλί με μαλλί” με τους Κατερίνα Κανακάρη, Έλενα Τσαβλίρη, Γεωργία Βαλσάμη, Αλεξάνδρα Καρβέλα, Αγάπη Κοντού, Φοίβη Κυρμιζόγλου. Η ομάδα αποτελείται από μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Γονέων 2ου Λυκείου Βούλας.