Νέες τιμές εισόδου στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Νέες τιμές εισόδου στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Σε αναπροσαρμογή των τιμών εισόδου προς τα πάνω προχώρησε η Λίμνη Βουλιαγμένης προ λίγων ημερών.

Οι αυξήσεις αφορούν το γενικό εισιτήριο κατά τα Σαββατοκύριακα αλλά και το μειωμένο εισιτήριο που ισχύει για τους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα, η γενική είσοδος για κολύμβηση στη Λίμνη παραμένει στα 12 ευρώ τις καθημερινές αλλά ανεβαίνει στα 15 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (από 13 ευρώ που ήταν).

Για τους κατόχους της κάρτας δημότη Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι νέες τιμές διαμορφώνονται σε 9 ευρώ τις καθημερινές και 12 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (από 8 ευρώ τις καθημερινές και 9 ευρώ τα Σαββατοκύριακα).

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να ζητούν από τη δημοτική αρχή να παρέμβει στη διοίκηση της Λίμνης, ώστε να μειωθούν τα εισιτήρια για τους δημότες (αρκετές φορές όμως ακούστηκαν από συμβούλους τιμές που δεν ισχύουν).

Σημειωτέον ότι τη Λίμνη Βουλιαγμένης διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία βάσει συμβολαίου με την ιδιοκτήτρια Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε ότι ήδη έκανε ανάλογο αίτημα στην εταιρεία που διαχειρίζεται τον χώρο, έλαβε όμως απάντηση από τη Λίμνη ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο για όσο ο Δημοτικός Φόρος παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, από κάθε εισιτήριο ο Δήμος εισπράττει το 15% ως φόρο για τα ιαματικά νερά. Στο εισιτήριο των 9 ευρώ ο δημοτικός φόρος που αντιστοιχεί είναι 1,35 ευρώ και στο εισιτήριο των 12 ευρώ ο φόρος είναι 1,8 ευρώ.

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος, συνολικά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εισπράττει από τα εισιτήρια της Λίμνης Βουλιαγμένης ένα ποσό περίπου 120.000 ευρώ το χρόνο, το οποίο κατά τον ίδιο είναι ένας σημαντικός πόρος που δεν πρέπει να χαθεί από το ταμείο.

“Όσοι δημοτικοί σύμβουλοι επιθυμούν μπορούν να συγκεντρώσουν υπογραφές όπως προβλέπει ο Κανονισμός και να φέρουν πρόταση να καταργηθεί ο δημοτικός αυτός φόρος. Εδώ είμαστε να το αποφασίσουμε”, τόνισε.