Νέες ταυτότητες... για το καλό μας

Νέες ταυτότητες… για το καλό μας

Με 10 ευρώ και αρκετές ώρες αναμονής

Κανονικά θα έπρεπε να τις πούμε «ακόμα πιο νέες ταυτότητες», αφού ήδη εδώ και λίγα χρόνια εκδίδονται ταυτότητες β΄ γενιάς που επιτρέπουν στους κατόχους της να ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως οι τωρινές ταυτότητες έχουν ένα μειονέκτημα: μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων.

Έτσι, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής ΑνασυγκρότησηςΠαναγιώτης Κουρουμπλής Ευρεία συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο καθηγητής κ. Γιάννης Βενέρης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι επικεφαλής των αρμόδιων διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΣΔΑ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η επιβάρυνση γαι τους πολίτες θα είναι 10 ευρώ και στις νέες ταυτότητες θα υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου της νέας ταυτότητας.

Εντάξει, 10 ευρώ δεν είναι πολλά… ο χρόνος όμως που θα ξοδέψουμε στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοσή της, όπως και οι νέες φωτογραφίες που πρέπει να βγάλουμε σημαίνουν ότι πρέπει να εξοπλιστούμε με υπομονή…