Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Νέο περιστατικό παραπληροφόρησης για τον όρμο της Βουλιαγμένης

Η εφημερίδα Εβδόμη όχι μόνο υιοθέτησε ασμένως μια ψευδή καταγγελία που αμφισβητεί τις επίσημες μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ, αλλά αρνήθηκε να δημοσιεύσει και την επίσημη διάψευσή της από τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Τι είναι χειρότερο από τη δημοσίευση μιας ψευδούς πληροφορίας; Η άρνηση αποκατάστασης της αλήθειας. Άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ για την εφημερίδα Εβδόμη που στην επιλογή της να παρουσιάσει τον κόλπο της Βουλιαγμένης μολυσμένο, ακατάλληλο και επικίνδυνο όχι μόνο υιοθέτησε αδιασταύρωτα και δημοσίευσε μια εντελώς αόριστη καταγγελία, αλλά αρνήθηκε να δημοσιεύσει και την επίσημη διάψευση της πληροφορίας από το θιγόμενο μέρος, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης.

Η επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος του ΝΟΒ, Στέλλα Λαζάρου, και εστάλη στην εφημερίδα προς δημοσίευση στις 11 Ιανουαρίου αλλά δεν εμφανίστηκε στο φύλλο της 15ης Ιανουαρίου παρόλο που υπήρχε προφανώς εμφανής χρόνος είναι η ακόλουθη:


Αναφορικά με την επιστολή της κυρίας Παλούμπη και φιλοξένησε η εφημερίδα «ΕΒΔΟΜΗ» με ημερομηνία 1/1/22 στη στήλη «απόψεις», είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Οι προσωπικές εκτιμήσεις και οι απόψεις της κας Παλούμπη απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και είναι εντελώς ατεκμηρίωτες. Στον ιστορικό ναυταθλητικό Ν.Ο.Β. που λειτουργεί από το 1937, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον πρότυπο τρόπο λειτουργίας των Αθλητικών Ακαδημιών μας και στα επτά αθλήματα του υγρού στίβου που εξασκούμε, όπου περί τους 1.000 αθλητές απασχολούνται ετησίως.

Είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί αναφορικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις συνθήκες άθλησης που προσφέρουμε στους αθλητές μας, σεβόμενοι απόλυτα την ιστορία μας, καθώς και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στον αθλητισμό του τόπου μας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στον Ν.Ο.Β. πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα χημικές αναλύσεις νερού για την καταλληλότητα της κολύμβησης σε θάλασσα και κολυμβητήριο και τα αποτελέσματα είναι άρτια.

Ουδέποτε παρατηρήθηκε περίπτωση «ασθένειας, δερματικών παθήσεων» ή οτιδήποτε συναφές όπως αναφέρει το χωρίς τεκμηρίωση δημοσίευμα της κας Παλούμπη.

Παράλληλα, είναι γεγονός ότι εντός των εγκαταστάσεων του Ν.Ο.Β. εδώ και δεκαετίες φιλοξενείται συγκεκριμένος περιορισμένος αριθμός γατών, οι οποίες όμως είναι ταυτοποιημένες με τσιπ, έχουν στειρωθεί και φροντίζονται τακτικά ως προς την αποπαρασίτωσή τους. Οι οικόσιτες αυτές γάτες ζουν σε απόλυτη εναρμόνιση με το περιβάλλοντα χώρο του Ν.Ο.Β. χωρίς να ενοχλούν αθλητές και μέλη.

Κλείνοντας, είναι πεποίθησή μας ότι η αποκατάσταση της αλήθειας στο δυσφημιστικό δημοσίευμα που φιλοξενήσατε είναι απαραίτητη.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τις άμεσες ενέργειές σας.


Το κείμενο της Κατερίνας Παλούμπη (με τα “δέκα ονόματα” που μόνο η ίδια και η εφημερίδα γνωρίζει) αναπαράχθηκε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας άλλη μία δυσφήμιση της περιοχής μόνο και μόνο για να την ενίσχυση ενός πολιτικού ψευδοεπιχειρήματος, ότι δηλαδή τα έργα ανακαίνισης της μαρίνας “μολύνουν” τη θάλασσα, επομένως πρέπει να σταματήσουν.

Η πραγματικότητα άλλωστε τεκμηριώνεται καθημερινά από τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ που δημοσιεύονται ανελλιπώς στο Παρατηρητήριο για την καθαρότητα των υδάτων στον όρμο της Βουλιαγμένης, μια ενότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που μπορεί καθένας να ελέγξει με ένα κλικ. Τις μετρήσεις υπογράφει ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ Δρ. Βασίλειος Καψιμάλης.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας