Δοκιμάσαμε το Netflix, είναι το μέλλον αλλά δεν είναι έτοιμο

Δοκιμάσαμε το Netflix, είναι το μέλλον αλλά δεν είναι έτοιμο

 Αιφνιδιαστικά μπήκε στη ζωή μας η υπηρεσία ψηφιακού περιεχομένου Netflix.

Το δοκιμάσαμε, δεν είναι έτοιμο…

Τι είναι το Netflix;

Είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που δίνει στους συνδρομητές της απεριόριστη πρόσβαση σε χιλιάδες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με μηνιαία συνδρομή 7,99 ευρώ-12,99 ευρώ. Ο πρώτος μήνας δοκιμής είναι δωρεάν (με τη χρήση πιστωτικής κάρτας που δεν χρεώνεται τον πρώτο μήνα).

Τι μου χρειάζεται το Netflix;

Τις παλιές εποχές νοικιάζαμε DVD από τα βίντεο κλαμπ και πληρώναμε 2 ευρώ την ημέρα για την ενοικίαση κάθε ταινίας. Η συνδρομητική αυτή υπηρεσία με 10 ευρώ το μήνα (περίπου) σου προσφέρει πρόσβαση σε μια (σταδιακά) μεγάλη συλλογή από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Αυτά τα κατεβάζω δωρεάν από το ίντερνετ. Γιατί να πληρώσω;

babd

Το «δωρεάν» κατέβασμα από το ίντερνετ είναι παράνομο. Εκτός των άλλων η διαδικασία να ψάξεις, να αντιγράψεις την ταινία και να βρεις υπότιτλους για αυτή είναι χρονοβόρα και πιάνει πολύ χώρο στον σκληρό σου δίσκο.

Το Netflix κάνει streaming (αναπαράγει) τις ταινίες σε υψηλή ευκρίνεια μέσω ίντερνετ και δεν πιάνουν χώρο. Είναι πάντα έτοιμες σε όποια συσκευή και αν τις χρειαστείς με το πάτημα ενός κουμπιού. (στην ταμπλέτα, το κινητό, το λαπτοπ, τον προσωπικό σου υπολογιστή ή την τηλεόραση).

O πρώτος μήνας είναι όντως δωρεάν; 

Ναι, μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία απλά δίνοντας το mail σας και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Να έχετε υπόψη σας όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μια φορά και πως πρέπει να διακόψετε τη συνδρομή σας πριν το τέλος του δοκιμαστικού μήνα για να μη χρεωθεί η κάρτα σας. Δεν είναι δύσκολο.  Κάντε κλικ εδώ και πατήστε cancel membership  (https://www.netflix.com/YourAccount) 

cancel

Χρειάζομαι ειδικό εξοπλισμό για να παρακολουθήσω Netflix στην τηλεόρασή μου;

Αν δεν διαθέτεις «έξυπνη» smart tv νέας γενιάς τότε ναι χρειάζεται είτε να συνδέσεις την τηλεόραση με τον υπολογιστή σου. Ή να χρησιμοποιήσεις κάποια συσκευή όπως το Chromecast της Google (κάνει γύρω στα 40 ευρώ).  Μηχανήματα οικιακής ψυχαγωγίας όπως τα Plasystation ¾ και Xbox (360/One) μπορούν επίσης να παίξουν αυτό το ρόλο όπως και μια σειρά από media player όπως το Apple TV.

Οι σειρές/ταινίες είναι εξελληνισμένες; Έχουν ελληνικούς υπότιτλους; Οι παιδικές σειρές έχουν ελληνικό ήχο; Πως θα παρακολουθήσει το παιδί;

Δυστυχώς, η υπηρεσία Netflix δεν είναι ακόμα εξελληνισμένη. Υπότιτλοι διατίθενται μόλις σε 4 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά).  Ούτε τα παιδικά διαθέτουν μεταγλώτιση όπως πχ τα παιδικά του NOVA και του ΟΤΕ ΤV. Δεν γνωρίζουμε πότε θα προστεθεί η ελληνική γλώσσα στις σειρές. Περιμένουμε.

Οπότε ελληνικά γιοκ προς το παρόν. Από ποικιλία τι γίνεται;

Από ποικιλία δυστυχώς οι σειρές και (ειδικά) οι ταινίες που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας είναι αρκετά περιορισμένες. Όλες οι πρωτότυπες (και εξαιρετικές) σειρές του Netflix (Daredevil, House of Cards, Orange is the New Black, Jessica Jones) είναι διαθέσιμες. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις σειρές εκτός Netflix. Προφανώς η υπηρεσία τώρα κάνει συμφωνία με τις εταιρίες που έχουν δικαιώματα για τις ταινίες/σειρές στην Ελλάδα οπότε η λίστα θα ανανεωθεί πολύ γρήγορα.

Με λίγα λόγια. Η υπηρεσία βρίσκεται στην Ελλάδα σε beta στάδιο. Απευθύνεται σε ένα εξειδικευμένο αγγλόφωνο και (ψαγμένο) κοινό που κατά πάσα πιθανότητα διαθέτει και άλλους τρόπους να βρει το περιεχόμενο που του διατίθεται μέσω του Νετφλιξ. Με λίγα λόγια. Αναμείνατε στην οθόνη σας. Τα καλύτερα έρχονται.

Προκόπης Αναστασίου