Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Νίκος Ψαλλίδας ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 3Β

Τα πρόσωπα της νέας Δημοτικής Επιτροπής

Μία νέα θητεία ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ξεκίνησε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 ο Νίκος Ψαλλίδας, “ένας πολύπειρος και καταξιωμένος αυτοδιοικητικός”, όπως είπε κατά την πρότασή του ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Όπως προβλέπεται από τη νέα νομοθεσία, η ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου ο οποίος προέρχεται από την πλειοψηφούσα παράταξη διεξήχθη με ανάταση χειρός. Όλες οι πτέρυγες υπερψήφισαν τον Νίκο Ψαλλίδα, πλην των δύο συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης που ψήφισαν “λευκό”, διαφοροποιούμενοι μεν αλλά χαρίζοντας τον χαρακτηρισμό “ομόφωνη” στην απόφαση.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που σύμφωνα με τη νομοθεσία προέρχεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας (αυτήν δηλ. που κατατάχθηκε δεύτερη στις δημοτικές εκλογές) προτάθηκε και ψηφίστηκε επίσης ομόφωνα (με το λευκό της Λαϊκής Συσπείρωσης) ο Χρήστος Βελισσάριος της παράταξης Δαβάκη.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου που προέρχεται από την τρίτη παράταξη εξελέγη κατά τον ίδιο τρόπο η σύμβουλος της παράταξης Σαραντάκου, Ελισάβετ Νικολαΐδου.

Τα μέλη του νέου προεδρείου κατέλαβαν μετά την ψηφοφορία τις θέσεις στο ψηλότερο έδρανο της αίθουσας και η διαδικασία των δημαιρεσιών συνεχίστηκε κατά τα προβλεπόμενα με την ψήφιση της νέας Δημοτικής Επιτροπής. Πρόκειται για ένα νέο όργανο στο οποίο συγχωνεύτηκαν οι αρμοδιότητες των τριών χωριστών επιτροπών που θέσπισε ο “Καλλικράτης” το 2010: Της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πρόκειται για το όργανο διοίκησης που επεξεργάζεται και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα συζήτησης.

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία έγινε μυστικά, με κάλπη και προτυπωμένα ψηφοδέλτια. Από την παράταξη της πλειοψηφίας στη νέα Δημοτική Επιτροπή εκλέγονται οι εξής:

  • Διονύσης Γεωργουλόπουλος
  • Αντώνης Κουσαθανάς
  • Βασίλης Παπαμιχαήλ
  • Μίμης Ρουσάκης
  • Βίκυ Σφήκα

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη νέα Δημοτική Επιτροπή εξελέγησαν οι εξής:

  • Ιωάννα Δόγκα
  • Κλαίρη Σαραντάκου
  • Βαγγέλης Σερίφης.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος που εκείνος θα ορίσει. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ψηφίζεται υποχρεωτικά μέλος της αντιπολίτευσης. Οι θέσεις αυτές θα γίνουν γνωστές κατά την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου.

Κατά την εκκίνηση του Δημοτικού Συμβουλίου προήδρευσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Βάσης. Ευχόμενος συγχαρητήρια στους συναδέλφους του και καλή θητεία στο όργανο, έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο και στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων για τις πρώτες του δηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ευχήθηκε “μια παραγωγική και θητεία για τον τόπο, με τις ελάχιστες δυνατές τριβές και συνθέσεις για το καλό των δημοτών”. Όπως είπε, τα τελευταία 9 χρόνια υπάρχει μια καλή εμπειρία από τη συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων “μια παρακαταθήκη που πρέπει να διαφυλαχθεί και να εμπεδωθεί”. “Μπορούμε να διαφωνούμε, αλλά να το κάνουμε με κόσμιο και παραγωγικό τρόπο”, τόνισε ο Δήμαρχος.

Δημήτρης Δαβάκης

Το δικό του στίγμα έδωσε ο Δημήτρης Δαβάκης ξεκινώντας τον χαιρετισμό του με την παρατήρηση ότι “πρέπει να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος και να κληροδοτήσουμε κάτι καλύτερο στις επόμενες γενιές”. Επανέλαβε ότι “ο Δήμος μας δέχεται απειλές και πιέσεις στο πλαίσιο της οικιστικής ανάπτυξης”, τονίζοντας ότι “εμείς είμαστε θεματοφύλακες με ανοιχτά μάτια”.

Κλαίρη Σαραντάκου

Πιο λακωνική, η Κλαίρη Σαραντάκου είπε ότι “θα είμαστε πιστοί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες και θα κάνουμε καλή αντιπολίτευση για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας”.

Βαγγέλης Σερίφης

Ο Βαγγέλης Σερίφης σημείωσε ότι ο Δήμος “είναι πεδίο μεγάλης αντιπαράθεσης για τα συμφέροντα των εργαζομένων του Λεκανοπεδίου” και δήλωσε ότι η παράταξή του θα παραμείνει στη γραμμή των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Περαιτέρω χαρακτήρισε “καλπονοθευτική” τη νομοθετημένη διαδικασία των δημαιρεσιών, αλλά συμπλήρωσε ότι “συμμετέχουμε στις διαδικασίες και είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα θητεία και για μια έντιμη αντιπαράθεση”.

Ανθή Βέλλη, Θάνος Ματόπουλος

Τέλος ο Θάνος Ματόπουλος είπε για την τρίτη θητεία της παράταξής του ότι πορεύεται “με ταύτιση λόγων και έργων”, προσθέτοντας ότι δεν θα ασκεί “απλή αντιπολίτευση”, αλλά μια σύνθετη τακτική με κατάθεση θετικών προτάσεων. “Τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, εκτίμησε ο Θάνος Ματόπουλος.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement