Ο Γιάννης Νιτερόπουλος απαντά στο infonotia.gr

Απάντηση σε άρθρο του infonotia.gr απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, Γιάννης Νιτερόπουλος, σε άρθρο του infonotia.gr που σχολίαζε την εκ νέου υποψηφιότητά του.

Την παραθέτουμε αυτούσια και χωρίς σχόλια:

Βασικό πρώτο του σχολίου σας η επικεφαλίδα, ότι δηλαδή προσχωρώ στη παράταξη των πρώην αντιπάλων μου.

Το νεαρό της ηλικίας σας αποτελεί κάποια δικαιολογία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων δεν θεωρούνται «αντίπαλοι» αλλά συνάδελφοι και ενεργούμε συλλογικά για τα συμφέροντα του δήμου.

Διατηρούμε βέβαια ο καθένας το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης και φιλοσοφίας.

Ξεχνάτε επίσης και το πιο βασικό ότι δεν κατέβηκα υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Πανά αλλά Γρ. Κασιδόκωστα και από το ψηφοδέλτιο αυτό, μόνο 6 από τους 20 συνεχίζουν με τον κ. Πανά.

Ουδέποτε δήλωσα «ριγμένος» απλά διεκδίκησα δυναμικά όπως είχα κάθε δικαίωμα, τη συμμετοχή μου σαν απλό μέλος στο Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ.

Όσον αφορά την πρόταση του κ. Δημάρχου για την προεδρία του ΟΑΠΠΑ η μνήμη σας είναι ασθενής και θα πρέπει να ανατρέξετε στα πρακτικά του Δ.Σ.

Ο κ. Δ. Κοντονής ήταν η πρώτη επιλογή του, ο οποίος μάλιστα το είχε ανακοινώσει και στο προσωπικό του Οργανισμού (υπάρχουν μαρτυρίες) ζητώντας πληροφορίες και εκθέτοντας σχέδια.

Μετά από επαφές του, με Δημοτικούς συμβούλους και διαπιστώνοντας ότι ούτε το 1/3 των ψήφων του Δ.Σ. δεν μπορούσε να συγκεντρώσει, απεσύρθη.

Ο Δήμαρχος «πλεύρισε» τότε τον κ. Καραγεώργο ο οποίος, προς τιμή του, με ρώτησε εάν είχα πρόθεση να αποσυρθώ, του απάντησα αρνητικά, και έτσι δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Όταν δε ή κα. Καμμένου σε πρόταση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει Πρόεδρος και εγώ σαν απλό μέλος θα είμαι καθημερινά δίπλα της, δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο πιέσεις και εκβιασμούς και θα αποσύρει την παραίτησή της σαν Αντιπρόεδρος μόνο εφόσον εκλεγώ Πρόεδρος. Μη έχοντας άλλη επιλογή ο κ. Δήμαρχος με πρότεινε για τη θέση του Προέδρου και ψηφίσθηκα ομόφωνα από το Δ.Σ..

Για τη «διαμάχη» σε σχέση με την παράλληλη εκδήλωση δεν είσθε ενήμερος διότι απάντησα στο Δ.Σ. παραθέτοντας έγγραφα, ημερομηνίες, ώρες και αριθ. Πρωτ. Ότι η απόφαση του ΟΑΠΠΑ και όχι του Νιτερόπουλου ήταν προγενέστερη του κ. Δημάρχου.

Για το «φιάσκο του Νηπιαγωγείου έχει χυθεί πολύ μελάνι και ο ΟΑΠΠΑ έχει δικαιωθεί πλήρως.

Η παραχώρηση του κτιρίου της Αλκυονιδών από τον ΟΑΠΠA στο Δήμο είχε συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.

Ο ΟΑΠΠΑ ειδοποίησε εκ περισσού εγκαίρως τους αρμόδιους ότι το κτίριο θα λειτουργήσει για την περίοδο 2013-2014 σαν βρεφονηπιακός σταθμός, δηλαδή για το σκοπό που είχε κτισθεί και είχε χρηματοδοτηθεί και είμαστε υποχρεωμένοι να τον λειτουργήσουμε αφού εξασφαλίσαμε την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Ήδη λειτουργεί υποδειγματικά ανακουφίζοντας δεκάδες συνδημότες μας.

Πράγματι επί ημερών μου «έσκασε» το πρόβλημα της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είμεθα υποχρεωμένοι ΟΑΠΠΑ και Δήμος, σε ελάχιστο χρόνο να διορθώσουμε και να αποκαταστήσουμε χρονίζουσες παραλήψεις και κακοτεχνίες κλπ, 10ετιών.

Εκ του νόμου ήταν υποχρεωτική η συνεργασία του Δήμου (ιδιοκτήτης) και ΟΑΠΠΑ (χρήστης) με ξεχωριστές υποχρεώσεις και αρμοδιότητες.

Η συνεργασία υπήρξε και σε πολύ καλό βαθμό αλλά ήταν ανθρωπίνως αδύνατο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να γίνουν τόσα πολλά.

Αυτό το δήλωσε και ο κ. Δήμαρχος απλά κάποιοι σύλλογοι θεώρησαν τον ΟΑΠΠΑ αποκλειστικά υπεύθυνο.

Ο καταγγελτικός μου λόγος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκαίος.

Αλήθεια το να δίνει το παρών ο.κ. Κοντονής στην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου και αμέσως να αποχωρεί επιστρέφοντας τις μεταμεσονύκτιες ώρες δεν αποτελεί προσβολή προ το θεσμό;

Το να σύρεται ο ΟΑΠΠΑ και κατ’ επέκταση ο Πρόεδρος στα δικαστήρια, από το ίδιο πρόσωπο, υπερασπιζόμενος εκείνος τα συμφέροντα συλλόγου και εγώ τηρώντας τον όρκο που έδωσα να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του Δήμου δεν είναι λόγος καταγγελίας;;

Πιστεύω ότι έδωσα απάντηση σε όλα τα συκοφαντικά σχόλιά σας και τηρώντας τη δεοντολογία θα δημοσιεύσετε την ενυπόγραφη επιστολή μου.

Γιάννης Νιτερόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος
Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής
Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης