Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Σήμερα κληρώνει το Νόμπελ Ειρήνης με ελληνικό ενδιαφέρον!

Σύμφωνα με την Deutsche Welle (DW) το μεγάλο φαβορί των γραφείων στοιχημάτων είναι οι φιλοξενοι Έλληνες νησιώτες, αλλά φέτος ο αριθμός των υποψηφιοτήτων είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά και όλα τα στοιχήματα είναι ανοιχτά.

Aυξημένο είναι φέτος το ελληνικό ενδιαφέρον για το Νόμπελ Ειρήνης 2016 που ο παραλήπτης του θα ανακοινωθεί σήμερα από το Όσλο. Χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί υπέρ των «γιαγιάδων» της Μυτιλήνης που περιέθαλψαν πρόσφυγες, καθώς και υπέρ των χαράδων του ακριτικού νησιού που, με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονταν.

Ο νικητής θα επιλεγεί από μια λίστα 376 υποψηφίων, εκ των οποίων οι 228 είναι άτομα και οι 148 οργανώσεις. Ωστόσο, το ποιος θα τιμηθεί παραμένει εφτασφράγιστο μυστικό.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ΒΒC,έχει διαμορφωθεί μια «βραχεία λίστα» με ονόματα, κάποια από τα οποία θεωρούνται φαβορί, όπως τα Λευκά Κράνη της Συρίας, δηλαδή οι εθελοντές που σώζουν εγκλωβισμένους στα ερείπια των βομβαρδισμένων κτιρίων στη μαρτυρική χώρα τους. Η υποψηφιότητά τους στηρίζεται από 304.000 υπογραφές. Μόνο που η Επιτροπή Απονομής των Νόμπελ έχει τη συνήθεια να μας εκπλήττει – και αρκετές φορές στο παρελθόν οι εκπλήξεις υπήρξαν δυσάρεστες (βλ. βράβευση Χένρι Κίσινγκερ).
Υπομονή, σε λίγες ώρες θα ξέρουμε.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement