Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ποιές είναι οι επίσημες ελληνικές προτάσεις για το Νόμπελ Ειρήνης

Η 85χρονη Αιμιλία Καμβύση, πρωταγωνίστρια μιας εμβληματικής φωτογραφίας του Λευτέρη Παρτσάλη, ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλαμιός και η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, ως εκπρόσωπος όλων των ξένων εθελοντών είναι και επισήμως οι προτάσεις που κάνει η Ελλάδα για το Νόμπελ Ειρήνης.

grannny

Την ανακοίνωση έκανε πριν λίγο ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός. Η επιλογή συμβολικών προσώπων στα οποία καθρεφτίζεται η προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας, των οργανώσεων, των Ελλήνων και ξένων εθελοντών απέναντι στην τεράστια προσφυγική κρίση.

Ο Στρατής Βαλαμιός είναι 40 χρονών, ψαράς στη Σκάλα Συκαμνιάς.

Ο Στρατής Βαλαμιός είναι 40 χρονών, ψαράς στη Σκάλα Συκαμνιάς.

Τις υποψηφιότητες παρουσίασαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, ο Γεώργιος Πετράκος Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και μέλος του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο καθηγητής και Κοσμήτορας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Χριστόδουλος Γιαλουρίδης και τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.   Με επιστολή τους που θα αποσταλεί στην Επιτροπή του βραβείου Νόμπελ προτείνονται οι τρεις παραπάνω ενώ στο σκεπτικό τους αναφέρεται πως οι δυο Έλληνες εθελοντές, με τις πράξεις τους που έγιναν γνωστές σημάδεψαν την παγκόσμια κοινότητα για το δράμα της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης και στο πρόσωπο τους ζητείται να τιμηθούν όλοι ο Έλληνες εθελοντές κάτοικοι του Αιγαίου.

Όσον αφορά τη Σάραντον που ταξίδεψε και έδρασε στη Λέσβο, στο πρόσωπο της τιμώνται όλοι οι ξένοι εθελοντές που έπραξαν ανάλογα σε όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.   Όπως έγινε γνωστό, το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το μεγάλο βραβείο θα δοθεί για την ενίσχυση δομών υγείας στα νησιά του Αιγαίου ενώ το σύνολο των αναμνηστικών διπλωμάτων που θα το συνοδεύουν θα εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας