Οσμή σκανδάλου γύρω από τον ΝΟΚΒ άφησε ο Κωνσταντέλλος

Οσμή σκανδάλου γύρω από τον ΝΟΚΒ άφησε ο Κωνσταντέλλος

Ζήτημα ΝΟΚΒ (Ναυτικός Όμιλος Κατοίκων Βουλιαγμένης) προέκυψε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τη δημοτική αρχή.

Με ομόφωνη απόφασή του το σώμα ανακάλεσε παλιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (από το 1981) που παραχωρούσαν δημοτικούς χώρους στο Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης.

Η ανακίνηση του θέματος, όπως ενημέρωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έγινε ύστερα από οχλήσεις του Λιμενικού Σώματος, που διερευνά κάποιες υποθέσεις διαφθοράς αξιωματικών του. Ο φάκελος των σχέσεων του ΝΟΚΒ με τον δήμο Βουλιαγμένης παλιότερα και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σήμερα, έχει σκοτεινά σημεία όπως άφησε να εννοηθεί ο δήμαρχος, προσέχοντας ιδιαίτερα τις λέξεις που χρησιμοποιούσε.

Το νομικά διάτρητο σημείο αφορά την ενοικίαση του χώρου από το κατάστημα “Εν πλω”, το οποίο όμως έχει επεκταθεί σε χώρους του ΝΟΚΒ, με την υποχρέωση να πραγματοποιεί χορηγίες στον Όμιλο για την προαγωγή της ναυταθλητικής δράσης, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος στη μακροσκελή εισήγησή του.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο πρόεδρος του ΝΟΚΒ, Αντώνης Δημητρακόπουλος (φωτογραφία), ο οποίος με μια πολύ σύντομη παρέμβαση δήλωσε ότι “εφόσον διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Ομίλου, δεν έχουμε αντίρρηση να αρθούν τα παραχωρητήρια του χώρου”.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος διαβεβαίωσε ότι κατόπιν σχετικής αίτησης του Ομίλου, ο ΟΑΠΠΑ (Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής) θα παραχωρήσει με το νόμιμο τρόπο κάθε χώρο που θα ζητηθεί από τον ΝΟΚΒ.

Η όλη ιστορία παρουσιάστηκε με μια οσμή σκανδάλου.

Εκείνο πάντως που δεν επισημάνθηκε, είναι ότι εκτός από τις αθλητικές επιτυχίες του ΝΟΚΒ στα αθλήματα της θάλασσας, είναι ο μοναδικός Όμιλος της περιοχής που κρατά σε πολύ χαμηλά επίπεδα τη συνδρομή για τα μέλη του, παρέχοντας αξιόλογες υπηρεσίες, ενώ πραγματοποιεί για τα παιδιά της περιοχής και όχι μόνο εκπαιδευτικά προγράμματα στα θαλάσσια σπορ σε απόλυτα προσιτές τιμές για τον καθένα.

 

(Δημοσιεύτηκε στον Παλμό Γλυφάδας, 21-2-2015)