Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Κινδύνευσαν υπάλληλοι καθαριότητας από νοσοκομειακά απόβλητα!

Σε σοβαρό κίνδυνο εκτέθηκαν υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, όταν στο στάδιο της μεταφόρτωσης από σακούλες που σκίστηκαν χύθηκαν νοσοκομειακά απόβλητα που προέρχονταν από το “Ασκληπιείο”. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν καθετήρες, οροί, σύριγγες και άλλα συναφή αντικείμενα.

Το θέμα κατήγγειλε εγγράφως υπάλληλος του Δήμου που αρνήθηκε να συνεχίσει την εργασία κάτω από αυτές τις συνθήκες, ζητώντας παράλληλα από τη διοίκηση του Δήμου να λάβει μέτρα.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα μολυσματικά απόβλητα των νοσοκομείων καταλήγουν σε ειδικού κάδους, τους οποίους περισυλλέγει ειδικό όχημα και ποτέ τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Εκεί ψύχονται, κομποστοποιούνται και μεταφέρονται για αποτέφρωση στην ειδική εγκατάσταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, όπως καταγγέλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνεται λάθος στο Ασκληπιείο και τα απόβλητα αυτά να καταλήγουν στους κάδους για τα οικιακά απορρίμματα που είναι ευθύνη του Δήμου να μαζέψει.

Η Δημοτική Αρχή παραδέχθηκε το συμβάν και μέσα στην εβδομάδα πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με τη διοίκηση του Ασκληπιείου για να διερευνηθεί το θέμα.

Μιλώντας στο infonotia.gr, ο υποδιοικητής του Ασκληπιείου, Σταύρος Μονεμβασιώτης, τόνισε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για τη σωστή τήρηση των διαδικασιών. “Πάντα υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας και κάποιες φορές οι διαδικασίες δεν τηρούνται”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι είναι ευθύνη του νοσοκομείου να διαχωρίζει τα απορρίμματα.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν επιτόπου από υπαλλήλους καθαριότητας και κατατέθηκαν ως πειστήρια στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013:

IMAG0673 IMAG0674 IMAG0684 IMAG0688 IMAG0677 IMAG0685

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας