Μια νότα πολιτικού πολιτισμού από τη Μαίρη Φουρναράκη

Μια νότα πολιτικού πολιτισμού από τη Μαίρη Φουρναράκη

Μια βραδιά που συνδύασε ήθος, αρχοντιά και πολιτικό πολιτισμό διοργάνωσε στις 12 Ιουνίου η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Μαίρη Φουρναράκη.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από αισθήματα γιορτής, φιλίας και ευγνωμοσύνης αλλά και θαυμασμού για τον πολιτικό άθλο της Μαίρης Φουρναράκη, που συγκέντρωσε 1.166 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Βουλιαγμένης που έχει το μικρότερο πληθυσμό και όπου δινόταν επιλογή μόνο για έναν σταυρό προτίμησης.

Ως έμπειρη αυτοδιοικητική προσωπικότητα, η Μαίρη Φουρναράκη ξεκίνησε την εκδήλωση με το αρμόζον πολιτικό βάρος, σχολιάζοντας στην ομιλία της το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο και υποσχόμενη να φανεί “αντάξια της εμπιστοσύνης” με την οποία την περιέβαλλαν οι πολίτες. Επίσης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών που πλησιάζουν, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην υποψήφια βουλευτής ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, Γεωργία Μαρτίνου, η οποία ήταν παρούσα και απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Όμως ήταν κατεξοχήν μια βραδιά χαράς, που κύλησε μέχρι αργά με τη συνοδεία αξέχαστων τραγουδιών από την Ελένη Ροδά και το συγκρότημά της.

Στην ομιλία της η Μαίρη Φουρναράκη είπε:

“Το δημιουργικό ταξίδι που ξεκινήσαμε όλοι μαζί ολοκληρώθηκε. Το νικηφόρο αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας δικαιώνει τη σκληρή δουλειά αλλά και το όραμά μας για σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη. Μια πόλη ευρωπαϊκή.

Η νίκη είναι νίκη σας.

Γιατί όλοι μαζί τα καταφέραμε να πείσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών για το πρόγραμμά μας και με διάθερση να δουλέψουμε από την πρώτη μέρα για να κάνουμε την πόλη μας πρότυπο για τους πολίτες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την ενεργό και ουσιαστική σας στήριξη στον αγώνα μου και να σας υποσχεθώ ότι από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά ένα νέο ταξίδι στο οποίο θα είμαστε όλοι μαζί. Είμαι εδώ να υπηρετήσω τον κάθε πολίτη.

Μην ξεχνάτε ότι υιός της δημοκρατίας είναι ο διάλογος.

Η πρόσκληση να είστε απόψε κοντά μου σκοπό έχει να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τον κάθε ένα ξεχωριστά για την τιμή και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, που με τη δύναμη της ψήφου σας μου δώσατε τη δυνατότητα να εκλεγώ πρώτη δημοτική σύμβουλος Βουλιαγμένης.

Σας ευχαριστώ.

Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί θα συνεχίσουμε για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα για την πόλη που αγαπάμε.

Πλησίασε η ώρα να γίνουν τα λόγια πράξη.

Με ευθύνη – συνέπεια – σοβαρότητα – σεβασμό – αγάπη – ανιδιοτέλεια – εργατικότητα και διάθεση προσφοράς.

Σας υπόσχομαι να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης σας. Ας μας χαρίζει η Παναγία υγεία μαζί να προχωράμε.

Συνεχίζουμε με Δήμαρχο τον άξιο και αναντικατάστατο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Πιστέψτε με, όποιος έχει συνομιλήσει μαζί του έστω και μία φορά αντιλαμβάνεται το πολιτικό του μέγεθος. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι εγγύηση και ευλογία για τον τόπο μας”.