Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Κλίμα Κολοσσαίου καταγγέλλει ο ΝΟΒ για το Παπαστράτειο

Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο ΝΟ Βουλιαγμένης, για το ζήτημα της αποχώρησής του από τον πέμπτο τελικό της Α1 πόλο των γυναικών με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, που έγινε το περασμένο Σάββατο στον Πειραιά.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η διοίκηση του συλλόγου αναφέρει ότι έδωσε εντολή στις παίκτριες της ομάδας να αποχωρήσουν, λόγω της συνεχούς λεκτικής βίας και των χυδαιοτήτων των οποίων γίνονταν δέκτες από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Ο ΝΟΒ αφήνει αιχμές για προμελετημένο σχέδιο, με το οποίο ο αγώνας “… μεταλλάχτηκε σε κλίμα Ρωμαϊκής εποχής στο κολοσσιαίο μεταξύ μονομάχων με άγρια ζώα”, ενώ καταφέρεται και κατά της ομοσπονδίας και της Αστυνομίας, για την άρνησή τους να μεταφερθούν οι πάγκοι από την πλευρά της γραμματείας (απέναντι από τις εξέδρες), όπως συνέβη στους τελικούς των ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Τέλος, η Βουλιαγμένη ουσιαστικά δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τα όσα αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα, από τη στιγμή που δεν υπήρχε άνθρωπος του σωματείου για να παραλάβει το προβλεπόμενο αντίγραφο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΟΒ:

Οι λόγοι της απόφασης της διοίκησης να δώσει εντολή στις αθλήτριες του Ν.Ο.Β. να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο ήταν προφανείς και αναγκαίοι.

Κρίθηκε από τη διοίκηση ότι την συγκεκριμένη στιγμή ξεπεράστηκαν τα όρια αντοχής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας τα οποία δοκιμάστηκαν καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα.

Όταν η βία του επαγγελματικού αθλητισμού μεταφέρεται ανεξέλεγκτα στους χώρους του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα εντός του αγωνιστικού χώρου, και ανήλικες αθλήτριες δέχονται ψυχολογική και όχι μόνο βία από το 1ο λεπτό του αγώνα, όπως συνέβη στην περίπτωση του αγώνα του Σαββάτου 30 Μαΐου 2015 γυναικών, μεταξύ ΟΣΦΠ και ΝΟΒ, με το σωματείο μας ανήμπορο να υπερασπιστεί την ομάδα του και τις αθλήτριες του από την λεκτική βία, τις χυδαιότητες και τις χειρονομίες που εξαπέλυαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο άτομα του ΟΣΦΠ που κατείχαν θέσεις επισήμων, τότε οι ανθρώπινες αντοχές, η προσβολή της αξιοπρέπειας, και η απειλή της σωματικής ακεραιότητας ξεπερνούν τους φόβους για αθλητικές ποινές και φέρνουν τα χθεσινά αποτελέσματα.

Και όλα αυτά συνέβησαν παρά τις διαβεβαιώσεις στελεχών της ΚΟΕ για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Και όλα αυτά συνέβησαν όταν το έγγραφο αίτημά μας για μεταφορά των πάγκων των ομάδων ακριβώς απέναντι από την κερκίδα των φιλάθλων του ΟΣΦΠ και των επισήμων (εντός αγωνιστικού χώρου ), προς την ΓΑΔΑ, ΚΟΕ και ΟΣΦΠ, απορρίφθηκε ανεξήγητα, δεδομένου ότι σχετική απόφαση μεταφοράς πάγκων είχε ληφθεί για τον πρόσφατο αγώνα μεταξύ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στο ίδιο κολυμβητήριο τρεις μέρες πριν, για τον αγώνα υδατοσφαίρισης ανδρών.

Οι αθλήτριές μας δέχονταν ύβρεις και χυδαιότητες από άτομα του χώρου των επισήμων τα οποία, προφανώς με σχεδιασμό, είχαν τοποθετηθεί από τον ΟΣΦΠ, περίπου 40 άτομα, που βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου.

Η αθλητική ατμόσφαιρα ενός αγώνα πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης μεταλλάχτηκε σε κλίμα Ρωμαϊκής εποχής στο Κολοσσαίο μεταξύ μονομάχων με άγρια ζώα. Για τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε τα κορίτσια μας να αποχωρήσουν από την “πύλη ζώσης σαρκός” και όχι από την “νεκρική πύλη”.

Επειδή λοιπόν όλα τα παραπάνω απάδουν στο φίλαθλο πνεύμα και τις αρχές του αθλητισμού που το σωματείο μας υπηρετεί, γίνονται οι αιτίες τα νέα παιδιά να αποστρέφονται τον Αθλητισμό.

Και το επισφράγισμα όλων των παραπάνω ήταν το φύλλο αγώνα. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία της ομάδος για την παραλαβή του φύλλου αγώνα και το ολοκλήρωσαν στο σύνολό του, με ψευδολογήματα που προσβάλλουν όσους το συνέταξαν και το υπέγραψαν, παραλείποντας βέβαια να αναφέρουν το οτιδήποτε για το πολεμικό κλίμα που επικρατούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία η οποία διασφάλισε την ομαλή διαφυγή αθλητριών, φιλάθλων και παραγόντων μας και η οποία εντέλει πλήρωσε με δικά της θύματα την οπαδική βία (σπασμένο χέρι, κολάρα, νάρθηκες).

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας