Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Σε κατάσταση πολιορκίας η Αθήνα μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων-πορειών

Απαγόρευση συγκεντρώσεων-πορειών στο κέντρο της Αθήνας
Λόγω επίσκεψης Νταβούτογλου-Από 06.00 την Παρασκευή έως 15.00 το Σάββατο

Απαγορεύεται κάθε συγκέντρωση και πορεία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από το πρωί της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η ΓΑΔΑ συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση τους στο κέντρο της Αθήνας κατά την επίσκεψη του τούρκου Πρωθυπουργού και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές για να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Ο αποκλεισμός πως γίνεται σαφές δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εμπορική κίνηση στο κέντρο καθώς έχουμε μπει ήδη στην εορταστική περίοδο αλλά ευνοεί την κίνηση στα τοπικά καταστήματα των Νοτίων Προαστίων.

¨Οπως γίνεται κατανοητό η αφορμή της επίσκεψης Νταβούτογλου, ευνοεί το σχέδιο της κυβέρνησης για περιορισμό των αντιδράσεων καθώς συμπίπτει με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μαθητές-φοιτητές και εκατοντάδες κινήσεις-συσπειρώσεις-οργανώσεις έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις στο κέντρο. Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας θα γίνουν στη σκιά της απεργίας πείνας του 21χρονου Νίκου Ρωμανού,με μόνο αίτημα να τον αφήσουν να σπουδάσει, του καλύτερου φίλου του δολοφονημένου παιδιού. Παρά την απαγόρευση αρκετοί ανησυχούν ότι η Αθήνα ενδέχεται να μετατραπεί και πάλι σε πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής «δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία, το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα της Παρασκευής 05 Δεκεμβρίου μέχρι και την 15:00 ώρα του Σαββάτου 06 Δεκεμβρίου», στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Χατζηκωνσταντή – αριστερά Λάμψα – δεξιά Φλώρου – δεξιά Μεταξά – Πλατεία Δάφνης – δεξιά Χλόης – αριστερά Υακίνθων – δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ – έναντι Βεάκη – συνέχεια Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας