Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Μια ζωή για τη Ντένια

Άλλαξαν άποψη οι γιατροί του Ωνασείου και ζητούν να γίνει η επέμβαση στην Αθήνα

 

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η διακομιδή της Ντένιας Παράσχη από το Ωνάσειο σε νοσοκομείο της Βοστώνη παρά τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των πλευρών που ήταν σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.

Η Ντένια Παράσχη μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν στο Ωνάσειο καδιοχειρουργικό κέντρο ενώ το προγραμματισμένο ραντεβού στο Νοσοκομείο της Βοστώνης είναι για την Πέμπτη, δηλαδή 36 ώρες από σήμερα εφόσον συνεκτιμηθεί η διαφορά της ώρας.

Μετά από ενέργειες του Σταύρου Κοντονή είχε διατεθεί από χθες το πρωθυπουργκό αεροσκάφος για την μεταφορά της 28χρονης κοπέλας αλλά για πολλές ώρες χθες υπήρχαν προβλήματα, όσον αφορά την διάθεση εκ μέρους του ΕΟΠΠΥ του απαραίτητου εξοπλισμού και της ιατρο-νοσηλευτικής φροντίδας κατά την πτήση. συνοδείας.

Κι ενώ είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι η Ντένια θα είχε φύγει από την Αθήνα χθες το βράδυ η πτήση αναβλήθηκε για σήμερα το πρωί με την ελπίδα πάντα ότι θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια.

Αιτία γι αυτό η άρνηση του θεράποντος ιατρού του Ωνασείου να υπογράψει την αεροδιακομιδή στις ΗΠΑ και η συγκατάβαση του Ωνασείου να γίνει η επέμβαση στο καρδιοχειρουργικό κέντρο της Αθήνας.

Η αγωνία όλων των εμπλεκομένων χθες το βράδυ είχε φθάσει στο κατακόρυφο ενώ απ’ όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια των ΗΠΑ έφθαναν συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης και βοήθειας.

 

Συγκινητική κινητοποίηση

 

Μια άνευ προηγουμένου, συγκινητική και πρωτοφανής για το νησί κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρειάζονται για το ταξίδι και την ιατρική περίθαλψη της 28χρονης Ντένιας Παράσχη στη Βοστώνη. Από την Αθήνα έως τη Ζάκυνθος αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες για να ξεπερασθούν τα εμπόδια, ένα από τα οποία είναι και η γραφειοκρατία του ΕΟΠΠΥ σε ώρες πραγματικά κρίσιμες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η τελευταία μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης για την Ντένια ήλθε από την Ιόνια Πολιτιστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ, η οποία προσφέρθηκε να αναλάβει τα έξοδα φιλοξενίας της οικογένειας τη ασθενούς.

Στη Ζάκυνθο Δήμος, Περιφέρεια, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία, φορείς, εθελοντές αλλά και μεμονωμένοι πολίτες και επιχειρηματίες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα, ενώ δημοσιεύματα για την σημαντική μάχη που δίνει η Ντένια αλλά και την ανταπόκριση των πολιτών έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου συγκεντρώθηκαν εκτός από το Δήμαρχο και τους περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και συλλόγων, σχολών χορού κ.α, σε μια προσπάθεια να προγραμματιστούν κοινές εκδηλώσεις, ενώ δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως δεν υπάρχει Ζακυνθινός που να μην έχει ανταποκριθεί με τον τρόπο που μπορεί στο αξιοπρεπές αίτημα της Ντένιας για βοήθεια.

Ώρα με την ώρα η υποστήριξη μεγαλώνει και το ζητούμενο είναι το ενδιαφέρον και η βοήθεια να παραμείνουν αμείωτα, αφού μπορεί η Ντένια να «κέρδισε» την πρώτη μάχη με την εξασφάλιση της μεταφοράς της στην Αμερική, ωστόσο η παραμονή και η περίθαλψη της στη Βοστώνη απαιτούν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, που πρέπει να συγκεντρωθεί.

Οι κάτοικοι του νησιού απέδειξαν στην πράξη πως ενωμένοι μπορούν να πετύχουν θαύματα και με την ίδια ανταπόκριση θα πρέπει να συνεχίσουν, ώστε η Ντένια πολύ σύντομα να επιστρέψει υγιής κοντά μας.

Πηγή: Μαριλένα Παπαδάτου/Ερμής News

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας