Η Ντένια πετάει αύριο για Βοστόνη

Η Ντένια πετάει αύριο για Βοστόνη

Απομένουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα κυρίως γραφειοκρατικά και αύριο το απόγευμα η 28χρονη κοπέλα, που έχει ενώσει όλους τους Έλληνες με το πρόβλημα υγείας, θα βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βοστώνης.

Ολοι στο πλευρό της Ντένιας!

Μια απίστευτη κινητοποίηση του κόσμου, ο οποίος ενημερώθηκε κυρίως μέσω του Διαδικτύου, στέλνει στις ΗΠΑ την Ντένια Παράσχη, το 28χρονο κορίτσι απ’ τη Ζάκυνθο που καλείται να δώσει τη σημαντικότερη μάχη της ζωής του, καθώς μόλις πριν από δύο εβδομάδες διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά.

Εδώ και κάποιες μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν γεμίσει από τη φωτογραφία ενός χαμογελαστού κοριτσιού που απηύθυνε έκκληση βοήθειας στον κόσμο: «Είμαι η Διονυσία Παράσχη. Οσοι με ξέρετε, με φωνάζετε Ντένια. Τον Μάρτιο γίνομαι 28. Εχω διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά… Ζητώ να μου προσφέρετε ό,τι είναι δυνατόν… Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δραματοποιώ καταστάσεις, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κάθε θετική σκέψη, η πιο μικρή συνδρομή, θα μου δώσουν πνοή να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!».

Η κινητοποίηση φορέων και ιδιωτών που ακολούθησε ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στο Facebook δημιουργήθηκε κοινότητα στήριξης στην Ντένια, που χθες πλησίαζε τα 18.000 άτομα. Παράλληλα εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που βρέθηκαν σε κάποιο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να καταθέσουν κάποιο ποσό, ώστε η Ντένια να κάνει το ταξίδι στη Βοστόνη των ΗΠΑ, εκεί που υπάρχει εξειδικευμένη κλινική για την αντιμετώπιση της περίπτωσής της. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η τελευταία μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης για την Ντένια ήρθε από την Ιόνια Πολιτιστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ, η οποία προσφέρθηκε να αναλάβει τα έξοδα φιλοξενίας της οικογένειας.

Απ’ τους πρώτους που κινητοποιήθηκαν ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και η απάντηση που πήρε απ’ τον Αλέξη Τσίπρα ήταν να χρησιμοποιήσει η οικογένεια το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το κορίτσι να μεταφερθεί άμεσα στις ΗΠΑ. Μάλιστα, στελέχη του ΕΚΑΒ, ειδικευμένα στις αεροδιακομιδές, επιθεώρησαν το αεροπλάνο, ώστε να διαπιστώσουν πώς μπορούσαν να το διαμορφώσουν με τον ανάλογο ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος θα ήταν απαραίτητος για το ταξίδι.

Ωστόσο, κι ενώ ήταν όλα έτοιμα για τη χθεσινή αναχώρηση, προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα με τους θεράποντες ιατρούς της Ντένιας στο «Ωνάσειο». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε διχογνωμία μεταξύ των γιατρών αναφορικά με το αν ο οργανισμός της κοπέλας θα άντεχε το μεγάλο ταξίδι ή όχι και αν τελικά θα έπρεπε να χειρουργηθεί στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, το ποσό που είχε συγκεντρωθεί για τη θεραπεία της ξεπερνούσε κάθε προσδοκία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια ήταν διατεθειμένη να πάρει το ρίσκο της μεταφοράς, να υπογράψει και να πάρει το κορίτσι απ’ το «Ωνάσειο» με δική της ευθύνη. Χθες βράδυ έγινε γνωστό ότι η 28χρονη θα ταξιδέψει τελικά στην Αμερική με πτήση της γερμανικής εταιρείας Lufthansa, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αεροσκάφους.

■ Για την Ντένια ο τραπεζικός λογαριασμός είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627

Δικαιούχος: Σπυρίδων Παράσχης του Γεωργίου

SWIFT CODE: ETHNGRAA

Πηγή: Δημήτρης Τερζής/Εφημερίδα των Συντακτών