Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Αργύρης Ντινόπουλος: Συκοφάντησε τη Δούρου και το πληρώνει

Το ποσό των 60.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει ο Αργύρης Ντινόπουλος ως αποζημίωση στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος είχε εμφανίσει φωτογραφία, στην οποία ισχυριζόταν ότι απεικονιζόταν η Ρένα Δούρου ως συνεργάτης του Άκη Τζοχατζόπουλου.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του δικαστήριου, ο Αργύρης Ντινόπουλος όφειλε να γνωρίζει πως η κ. Δούρου δεν ήταν συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή στο ποσό των 10.000 ευρώ. Πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση και αναμένεται η επανεξέτασή της από το εφετείο.

Με αφορμή την απόφαση, η Ρένα Δούρου δημοσιοποίησε το παρακάτω κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

Ως εδώ… Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Η γνωστή «καραμέλα» που μας θέλει “όλους ίδιους”, “παλιούς” ή “διαπλεκόμενους” να βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, δεν είναι τωρινή. Είναι μια γραμμή άμυνας που πάει αρκετά πίσω, στις εκλογές του 2012 – κλιμακώθηκε μάλιστα στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές του 2014, όταν ο Αργύρης Ντινόπουλος, υιοθέτησε δημόσια, σε τηλεοπτική εκπομπή, τα ψέματα και τις συκοφαντίες που με ήθελαν σύμβουλο του Άκη Τσοχατζόπουλου, εφευρίσκοντας μάλιστα μέχρι και δήθεν φωτογραφικά «τεκμήρια»…

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη επιλήφθηκε της υπόθεσης που αφορούσε στους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του Α. Ντ. Ισχυρισμούς, οι οποίοι ήσαν επανάληψη των ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων ιστοσελίδων και εφημερίδων (του Ιουνίου 2012). Ισχυρισμούς που αν και κατηγορηματικά και τεκμηριωμένα είχα διαψεύσει από την πρώτη στιγμή, πολλοί, δημοσιογράφοι και μη, συνέχισαν να αναπαράγουν άκριτα στο Διαδίκτυο. Ελάχιστοι ήσαν εκείνοι (όπως ο ραδιοσταθμός RealFm και ο Ν. Χατζηνικολάου) που έλαβαν υπόψη τους τη διάψευσή μου, η οποία, όπως αναγνώρισε στην πρόσφατη απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ήταν άμεση, σαφής και τεκμηριωμένη.

Σήμερα λοιπόν που η Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από τρία χρόνια αναπαραγωγής των συκοφαντικών και ψευδών ισχυρισμών, αποκαθιστά την τάξη, καταδικάζοντας τον πρώην υπουργό για συκοφαντική δυσφήμιση, θα περίμενε κανείς το γεγονός να λάβει τη δημοσιότητα που του πρέπει. Εις μάτην. Μια άτυπη ομερτά ρίχνει βαριά τη σκιά της…

Ας αναλογιστούμε τι θα συνέβαινε στην αντίθετη περίπτωση. Αν είχε δηλαδή δικαιώσει η Δικαιοσύνη τον Α. Ντ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπήρχε διθυραμβικό «τσουνάμι» αναπαραγωγής στα social media με όλα τα γνωστά για τη χυδαιότητά τους σχόλια.

Δεν έχει όμως σημασία.

Γιατί πλέον είναι φανερό ποιος υπηρετεί τι και πώς. Ο καθείς και τα όπλα του.

Άλλος με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και άλλος με τα κάθε είδους «παπαγαλάκια» που εφευρίσκουν «σκάνδαλα» και «αποδείξεις» (sic).

Για τους τελευταίους λοιπόν, έχω νέα.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και οι πολίτες το γνωρίζουν. Ή το μαθαίνουν. Παρά τα ψεύδη. Παρά την παραπληροφόρηση. Παρά την ομερτά.

Και παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια των εκπροσώπων του νεποτισμού, των πορφυρογέννητων γόνων που αναπαράγονται δεκαετίες τώρα στην εξουσία «κληρονομικώ δικαιώματι», να σπιλώσουν υπολήψεις και αγώνες. Θεωρώντας προφανώς ότι οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου, θολώνουν τα νερά, μπερδεύοντας περίτεχνα τα… ένσημα με τις πολιτικές θέσεις, τους διορισμούς με τους μετακλητούς, τους γόνους με τους αυτοδημιούργητους, τα παράσιτα με τους ακέραιους. Δεν δίστασαν να πουν ότι διόρισα τον σύντροφο μου στην ΕΥΔΑΠ, αποκρύβοντας πλήρως: α) την επί τέσσερεις δεκαετίες διακριτή του διαδρομή στην Αριστερά, και, β) τα πολιτικά του χαρακτηριστικά, ως κεντρικού πολιτικού στελέχους. Ότι δηλαδή έχει εκλεγεί επανειλημμένως σε διάφορες θέσεις ευθύνες, ότι είναι μέλος του ανώτατου οργάνου, της Κ.Ε., του συντονιστικού του Τομέα Ενέργειας, της Επιτροπής Προγράμματος, κ.α.. Επιχειρούν, με άλλα λόγια, να αποκρύψουν ότι πρόκειται για κεντρικό πολιτικό στέλεχος που δεν διορίστηκε – προκειμένου να αθροιστεί στους κρατικοδίαιτους – μόνιμος αλλά τοποθετήθηκε σε θέση πολιτικής ευθύνης, η διάρκεια της οποίας εξαρτάται από την κυβέρνηση. Όσοι λασπολογούν κρίνουν εξ ιδίων γιατί επί χρόνια γέμιζαν πολιτικές θέσεις με κολλητούς…

Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και η διαχωριστική γραμμή αφορά στο ήθος και την ηθική. Και αυτά δεν κληρονομούνται. Ούτε μεταβιβάζονται. Κατακτώνται, με πράξεις και στάση ζωής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας