Το μήνυμα του “Νυμφόληπτου” για τη νέα χρονιά

Με τα καλά νέα για τις προοπτικές νομιμοποίησης των περιουσιών τους, αφήνουν το 2013 οι κάτοικοι του Χερώματος Βάρης, με τον πρόεδρο του Συλλόγου της περιοχής “Νυμφόληπτος” Φώτη Κούτρα να εκτιμά σε μήνυμά του ότι “το δικαίωµα τακτοποίησης των σπιτιών µας που δίνει ο Ν.4178/13 θέλουµε να πιστεύουµε ότι αποτελεί το πρώτο βήµα για οριστική τακτοποίηση, που είναι η πλήρης ένταξη της περιοχής µας στο σχέδιο πόλης, όπως εξάλλου προβλέπει και ο εν λόγω νόµος”.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπου θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, στις 10.30 π.μ. στα γηπεδάκια του Ολυμπιακού.

tspg

Διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο του Νυμφόληπτου με όλα τα τρέχοντα και τις τελευταίες δραστηριότητες.

Το μήνυμα για τη νέα χρονιά του Φώτη Κούτρα:

“Με τις ολόθερµες ευχές µας για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά θα θέλαµε να σας ενηµερώσουµε και για κάτι ευχάριστο.

Η περιοχή µας, το Χέρωµα, µετά από πολυετή και άδικη οµηρία αλλά ταυτόχρονα και ταλαιπωρία, φαίνεται ότι αρχίζει να αποκτά κάποια προοπτική. Το δικαίωµα τακτοποίησης των σπιτιών µας που δίνει ο Ν.4178/13 θέλουµε να πιστεύουµε ότι αποτελεί το πρώτο βήµα για οριστική τακτοποίηση, που είναι η πλήρης ένταξη της περιοχής µας στο σχέδιο πόλης, όπως εξάλλου προβλέπει και ο εν λόγω νόµος.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, δεν ήρθε από µόνη της. Ο Σύλλογός µας «Ο ΝΥΜΦΟΛΗΠΤΟΣ» βρισκόταν και συνεχίζει να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση, στις επάλξεις του αγώνα. Με συνεχείς επα-φές µε αρµόδιους παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, σε απόλυτη συνεργασίαµε το ∆ήµαρχο Β.Β.Β. αλλά και όλο το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, µε τη Βουλευτή της περιοχής µας κα Μαρτίνου Γεωργία να είναι διαρκώς αρωγός µας, κατορθώσαµε να υπαχθεί το Χέρωµα στις διατάξεις του Ν. 4178/13.

Πιστεύουµε ότι η τιµή ζώνης των 600 Ευρώ – που είναι η πιο µικρή που υπάρχει – η χρονική διάρκεια αποπληρωµής των 102 δόσεων είναι στοιχεία αρκετά θετικά. Σαφώς και η παρούσα οικονοµική συγκυρία µε το ένα χαράτσι να διαδέχεται το άλλο, δεν είναι και η πλέον κατάλληλη. ∆εν υπάρχει όµως και άλλη προοπτική. Είναι µονόδροµος. Πρέπει να κάνουµε ό,τι µπορούµε έτσι ώστε να δηµιουργήσουµε προοπτική πλήρους ένταξης της περιοχήςµας στο σχέδιο πόλης.
Επισηµαίνω ιδιαίτερα την ανάγκη ενερ-γοποίησης και συµµετοχής στις διεργασίες των ιδιοκτητών οικοπέδων, γιατί η παρούσα συγκυρία µπορεί να αποβεί και για εκείνους πολύ ευεργετική. Ο Σύλλογός µας είναι και θα συνεχίσει να είναι πάντα στη διάθεσή σας, αρωγός σε κάθε προσπάθειά σας.

Σας παρακαλούµε ωστόσο να µας κρατάτε ενήµερους για κάθε ενέργειά σας.

Καλές γιορτές λοιπόν σε όλους και πάντα ενωµένοι γιατί «η ισχύς εν τη ενώσει»”.