ΟΑΠΠΑ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Επένδυση στις μεγαλύτερες αξίες

ΟΑΠΠΑ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Επένδυση στις μεγαλύτερες αξίες

Αθλητισμός, πολιτισμός και παιδική αγωγή: Οι τρεις τομείς ευθύνης του Οργανισμού που λειτουργεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποτελούν και τις σημαντικότερες «επενδύσεις» του.

Όπως παρουσίασε συνοπτικά τη δράση του ΟΑΠΠΑ κατά την τελευταία 5ετία ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Για τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, ο Δήμος πλέον δαπανά 1.310.000 ευρώ τον χρόνο, προκειμένου να μη μένει κανένα παιδί εκτός της δημοτικής αυτής δομής. Συγκριτικά, το 2014 ο Δήμος δαπανούσε 790.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, το μηνιαίο κόστος ανά παιδί για τη φοίτησή του στο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό ανέρχεται σε 342 ευρώ.

Στον τομέα του αθλητισμού, ο Δήμος συνδιοργανώνει – αναλαμβάνοντας ένα μικρός μέρος του κόστους – μεγάλες διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως το Run the Lake, το ορεινό τρίαθλο της Xterra και το Ladies Run. Περαιτέρω όμως επιχορηγεί με το ανώτερο επιτρεπόμενο ποσό και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου με ποσό που ανέρχεται συνολικά στις 305.000 ευρώ τον χρόνο. Και παράλληλα, ο Δήμος αναλαμβάνει τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών, με το τρέχον σχετικό τεχνικό πρόγραμμα να ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

nourish

Και στον πολιτισμό όμως ο ΟΑΠΠΑ πρωταγωνιστεί. Με δύο μεγάλα ετήσια φεστιβάλ (Μεσογειακό και Μικρασιατικό), με δύο μικρότερα φεστιβάλ που πλέον καθιερώνονται (νεανικό και παιδικό) με 40-50 συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων κάθε χρόνο μαζί με τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, ο Δήμος βάζει τη σφραγίδα του στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

«Είναι ένα έργο δυσανάλογο του μεγέθους του ΟΑΠΠΑ σε προσωπικό και το φιλότιμο περισσεύει», παραδέχτηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. «Σε όλη αυτή τη δουλειά έχω πολύ μιρκή συμμετοχή λόγω αυξημένων υποχρεώσεων στις κεντρικές υποχρεώσεις του Δήμου», πρόσθεσε για να τονίσει: «Η κεντρική διοικητική ευθύνη πέφτει στη Μαρία Μπραϊμνιώτη, την αντιπρόεδρο του ΟΑΠΠΑ, με τον Δήμαρχο να κρατά την προεδρία για σημειολογικούς λόγους».

sea ergon