Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Μια ωδή στη γυναίκα όλων των εποχών από τη Βούλα

Μια εκδήλωση – έκπληξη είχαν την τύχη να παρακολουθήσαν δεκάδες κάτοικοι των 3Β προ λίγων ημερών στη Βούλα.

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, ο Σύλλογος “Μεγάλη Ελλάδα”, του οποίου πρόεδρος είναι ο δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας, ετοίμασε με επιμέλεια της Βούλας Λαμπροπούλου, ένα χορταστικό και άρτιο σύνολο καλλιτεχνικών δημιουργημάτων που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στον χαιρετισμό του ο Δημοσθένης Δόγκας μίλησε σε προσωπικό τόνο για το “άλλο μισό του ουρανού” τις γυναίκες στην ιστορία και τη ζωή του καθενός, σε μια ομιλία που είχε και κάποια από τα ανέκδοτα ποιήματά του.

Το ιστορικό κομμάτι της εκδήλωσης ανέλαβε η ίδια η Βούλα Λαμπροπούλου με μια πολύ εμπνευσμένη και εκ βαθέων ομιλία για τη γυναίκα στην ιστορία και την ιστορία της γυναικείας χειραφέτησης.

Ακολούθησε η δημοσιογράφος Σωσώ Χονδρογιάννη, η οποία παρουσίασε το βίο της πρωτοπόρου γυναίκας του Τύπου και όχι μόνο στην Ελλάδα, της Καλλιρόης Παρρέν, μιας προσωπικότητας σπουδαίας αλλά ξεχασμένης.

Τέλος, ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος, έκανε μια ομιλία για τη “Νοητική και Συναισθηματική Ευεξία της Γυναίκας”, σαν ένα σεμινάριο αυτοβελτίωσης.

Ποιήματα απήγγειλε με καθηλωτικές ερμηνείες η φιλόλογος – ηθοποιός Μάρθα Παπαδοπούλου.

Η διπλή έκπληξη της εκδήλωσης ήταν πρώτον, το μικρό θεατρικό δρώμενο “Πόσις και Δάμαρ” από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς Κωνσταντίνο Λούκα και Ίριδα Οικονόμου. Πρόκειται για ένα διάλογο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη του 1901, σχετικά με τις σχέσεις των δύο φύλων, το οποίο σε μια απολαυστική καθαρεύουσα γλώσσα δίνει διαχρονικές αφορμές για σκέψη.

Και δεύτερον, η κορύφωση της βραδιάς, η συναυλία του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς ΛύρΑυλος, ένα συγκρότημα που παίζει με ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα. Το θέμα της συανυλίας ήταν “η Γυναίκα ως Μούσα, ως Μουσική, ως Μουσικός ανά τους Αιώνες” και ακούστηκαν με τη μελωδική φωνή της υψίφωνου Ζαφειρώς Χατζηφωτίου, από το αρχαιότερο σωζόμενο ελληνικό τραγούδι (Επιτάφιος του Σείκιλου) ως το παραδοσιακό “Σ’ αγαπώ γιατί είσ’ ωραία”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αττικής Θανάσης Μπούρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημήτρης Κιούκης και Μαρία Σίνα.

Δείτε πώς κάλυψε το γεγονός η Εναλλακτική Τηλεόραση Ενάτη:

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας